nålar i kroppen!

Igår var jag första gånegn på akupunktur, för min mage. efter 3 månaders besvär och dålig hjälp från vårdcentralen tar jag nu saken i egna händer. jag fick tips om att testa akupunktur och vid de här tillfället gör jag vad som helst!
jag bokade tid och kände mig ganska lugn! väl där vart jag en aningen nervös och när nålarna togs fram fick jag handsvett. efter några djupa andetag stack hon in den förtsa nålen, och visst gjorde de ju ont då de stack till, men 3 sekunder senare kände jag ingenting! :) sju nålar fick jag och de gick himla bra! nästa tid har jag på måndag och jag ser fram emot de! hon tyckte också att jag skulle testa nå piller, så nu äter jag 24 st per dag! :) jag hoppas och tror att de här ska hjälpa! :)

Semlor

10 st bullar
½ pkt jäst
3 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
8-9 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
ägg till pensling
mandelmassa
grädde
floursocker
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll lite av mjölken över jästen och rör tills de löst sig.
2. Tillsätt resten av mjölken och rör tills de är blandat. Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma, bakpulver och nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Rör ihop.
3. Klicka i de rumsvarma smöret och arbeta degen smidig. Låt degen jästa övertäckt 40-45 minuter.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar och forma varje bit till en slät bulle, som läggs på en plåt med bakplåtspapper.
5. Jäs bullarna övertäckta i 30 minuter.
6. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugn i 250°, ca 10 minuter. Låt bullarna kallna på galler.
7. Skär av locket och gröp ur degen, där du vill ha mandelmassan. Mosa ihop degen du gröpt ur med mandelmassa och lite grädde. Fyll sedan bullarna med moset och spritsa vispad grädde ovanpå. Lägg på locket och pudra över floursocker.

varför funkar inte 'hoppa över en rad'-knappen?!

stugan!

väskan är packad och jag ser fram emot en helg i stugan! :) imorgon åker hela familjen upp för att koppla av, köra skoter, pimpla, grilla, dricka en öl eller två och göra allt som hör stugan till! :) jag bjuder på några bilder från förra året!
vi hoppas på lika mycket snö som förra vintern vi var där...
...så kanske vi kan bygga en lika snygg borg runt våran grillring...
...som till och med hade ett fönster! :)

fota fota fota!

äntligen är du min! :)

härlig kväll! :)

Igår var de alla hjärtansdag! såklart jobbade samuel kväll, så han kunde inte äta middag med mig. men eftersom jag inte ville vara romantisk själv, bjöd jag över Paulina på middag! de vart enkla kycklingspett med ris och en god sallad! :) till efterrätt vart de små bakelser. jag gjorde en sockerkaka som jag delade på tre och sedan stansade ut små runda bakelser. inuti fyllde jag med hallonsylt, marsankräm och runtom chokladgrädde! dekorationen gjorde Paulina, hjärtan, stjärnor och bokstäver! :)
vi har också en jätte snäll kusin, som kom över med en cupcake! jag har dock inte ätit den än, men den ser väldigt god ut! :)

jag vill bada i klarblått vatten!

äntligen har paketet från hm kommit! såklart kunde jag inte ha allt och kommer skicka tillbaka en del, men de är väl de man får räkna med! :) med några nya klänningar, shorts, linnen och en kjol ser jag ännu mer fram emot turkiet! :) de känns bra med lite nya sommarkläder till garderoben!

finally!

ikväll har jag äntligen fått tummen ur och beställt ett nytt objektiv! jag har tänkt köpa ett länge, efter att mitt favorit objektiv gått sönder, men jag har hela tiden skjutit på de! de senaste månaderna har jag varit tvungen att använda mitt macro objektiv, som inte är så bra när man vill ta annat än närbilder! de jag beställt nu är ett 35mm AFS 1,8mm objektiv. så jag hoppas jag får de innan fredag, så jag får exprimentera lite! :)

härlig dag!

-4 grader och sol, jag älskar de här vädret! jag, Maggan och Ricky tog en härlig promenad och jag hade gärna varit ute hela dagen! idag är en perfekt dag att vara ute i skogen, grilla korv och pimpla! :) jag hoppas att de här vädret håller i sig, jag vill inte ha massa kyla!
Katterna verkar också gilla de här vädret. de har varit ute nästan hela dagen, visserligen sitter dom bara på fönsterbrädan och njuter av solen och värmen. men i vanliga fall är dom ute 10 minuter per dag! :)

helg och vin är bra!

äntligen lördag! :) jag såg fram emot en god middag ikväll, men Samuel ville ha pizza, så de får bli de ikväll! efter middagen har jag tänkt öppna vinflaskan och kila över till Paulina och ta mig ett glas! :) sen får vi se hur kvällen slutar!

vintern är ganska härlig ändå!

bilden är tagen i Kiruna 09

min fina lampa!

Jag måste få skryta om att jag planterade om sju blommor till idag. jag hade inget att göra och dom behövde större kruka och ny jord! nu tror jag att de nödvändigaste blommorna fått ett lyft och förhoppningsvis kan jag lägga undan jorden och inte behöva plocka fram den på ett tag!
Här är lampan jag köpte häromdagen! :) jag vet dock inte vart jag ska ha den än, jag måste möblera om lite först!

nya blommor!

Idag tog jag tag i omplanteringen av blommorna som vi fått. dom var i stort behov av att byta innerkrukor, som var fyllda med rötter och knappt någon jord! :) vi valde att behålla två blommor lika stora, men i större krukor och en blomma delade jag på, till två mindre blommor!

Het köttfärs m. bönor & chili

4-6 port.
4 port. ris
500g köttfärs
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1-2 röd chili
1 msk olja
1 tsk chilipulver
½ dl chilisås
1 dl vatten
350 g majs
400 g kidneybönor
400 g stora vitabönor
1 dl persilja
salt och peppar
Bröd:
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl gräddfil
1. Koka ris.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
3. Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljs i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten, rör om och låt sjuda ca 5 minuter.
4. Skölj bönorna och blanda ner dem och riset i pannan. Låt de bli varmt och strö över persilja.
5. Brödet: Blanda alla torra ingredienser och tillsätt gräddfilen. Knåda till en smidig deg och låt den vila några minuter.
6. Dela degen i 4 delar och kavla ut den till tunna bröd. Stek dem i en torr och het stekpanna, ca 1 minut på varje sida.
Man kan välja om man bara vill ha ris till eller om man vill äta med brödet. jag valde att blanda ner ris i röran och sedan äta med brödet!

tisdag

jag tror att de mesta till utomlandsresan är klart! resan är betald, passet är fixat, resväska är inköpt och lite kläder är beställt! :) jag och samuel var in till stan idag och fixade passen och när vi väl skulle in till stan passade vi på att tigga mat hos Tina & Johan och så hann vi shoppa lite. vi köpte en resväska, eftersom vi inte äger någon alls behövder vi ju en ev. två. jag fyndade en lampa, som jag kollat på ett bra tag. men jag har tyckt att den varit för dyr, men nu var den nedsatt, så då slog vi till! :) vi har också behövt krukor till våra nya blommor, vi hittade vita i bra storlek på Plantagen. så nu ska jag bara plantera om dom och sen är dom som ny! :)
efter en god middag hos syrran, satte vi oss och spelade sök-och-finn-spel, medans killarna spelade tvspel! nu är vi hemma och jag ska snart sova! :)

samuels födelsedagskalas!

nu har alla åkt hem efter kalaset, så de är tyst och skönt för huvudet! :) de är himla roligt att ha båda familjerna och vänner här och träffa alla, de händer typ aldrig! men vi har hunnit med lunch, fika, massa lek & bus och middag! vi får tacka alla som kom och jag får tacka för sängkläderna, som delvis blir mina och blommorna som mamma kom med! :) de ska bli spännande och öppna presenten Samuel fick av Thomas & Camilla. han fick en chokladroulette, där en av chokladbitarna är fylld med chili! vi får se när vi ska spela de, men förhoppningsvis när Thomas & Camilla är med! :)
nu blir de att dö i soffan ett tag innan man ska sova! :)

heeeeelg!

det är helg och vinet är uppkorkat! det blev tacos idag igen, som alla andra fredagar! tacos, nacho, tacogratäng eller dyligt äter vi varje fredag! :)
ikväll blir det chill i soffan, Paulina & Fredrik är på väg hit, så de blir trevligt! :) får se om de blir nå spel, tv, film eller vad vi hittar på en kväll som denna!
Paulina & Moi

vår/sommarkläder

Paulina & jag har just beställt en massa kläder från hm, jag tror vi kom upp i 21 plagg. under nästa vecka kommer paketet och då blir de klädprovning och runway här hemma! :) det blir bra med nya kläder tills vi åker till turkiet! jag längtar tills jag får plocka undan vinterkläderna och plocka fram sommarkläderna! :)
här är lite av de jag beställde:

baka baka kaka!

då var nästan alla kakorna till kalaset på söndag bakade. gjorde två stycken igår och tre stycken idag. den sista blir att göra på lördag, så den är färsk! :) de som kommer bjudas på är chokladbollar, ryttarkaka, pitekaka, mandelbiskvier, snickersrutor & en kardemumma -& blåbär/hallonkaka! :)
det var första gången jag gjorde biskvier och de var inte alls så svåra att göra, vilket jag trodde de skulle vara. mina vart också väldigt platta, jag skulle nästan ha gjort dubbel fyllning, men jag hoppas och tror att dom smakar bra iallafall :)
jag kommer lägga ut recept på någon av kakorna sedan, då jag fått en bra bild på dom! :)

tagga maj!

Nu när vintern är på väg, verkar många boka utomlandsresor. de har ju även vi gjort och jag längtar varje dag! :) två veckor, side/turkiet, all inclusive, hela familjen, god mat, sol, bad och allt annat! nästa vecka ska jag och Samuel fixa nya pass, för våra går ut i år. och av någon anledning ska dom ju hålla sex månader efter att man kommit hem! jag måste också köpa mig en resväska! man har ju alltid kunnat låna av mamma, men nu när alla ska åka behöver jag en egen! :) hm katalogen har också åk fram, jag måste ju ha nå nya kläder! :)


RSS 2.0