nyår

Det bokstavligt rinner snor ur min näsa! :( det är inte roligt, så jag får se hur det blir ikväll. Måste säga att jag är riktigt otaggad. Sjuk och sprit kan vara en bra komination, men de känns som jag vill stanna inne ikväll! :/
Ska snart äta middag, räktoast, oxfilé och potatisgratäng och en kaka med hallon och blåbär! :) det kommer bli gott med mat, så jag hoppas att jag känner någon smak! :)
ja, ska hjälpa till i köket, tjing
GOTT NYTT ÅR!

sjuk och nyår!

Sjuuuuuuk! Både jag och Samuel har legat hemma dom senaste dagarna. Förkyld, feber och illamående, de är inget atthurra för! får se om man blir bra tills imorgon eller om de blir en hemmakväll! :/ Ska iallafall äta middag med syrrorna, sen får vi se vad som händer! :) tjing

Julafton

Lite bilder från julen 2008!

Frukost på julaftonsmorgonen!


Våra fina bordsdekorationer! :)



Alla satt bänkade vid tv:n klockan 3, Kalle Anka. :)

Pappa och Ann lagar mat!

Julbordet! :)

Min styckade julskinska! :)



Och så kom jultomten tillslut! :)

Fick tyvärr inte med så mycke bilder på folket och inte heller på vårat stora fikabord! :) 


Snart julafton!

Det är inte länge kvar tills julafton! :) Hade tänkt skriva lite imorgon. tjing


julen närmar sig

Åh, mina fötter och min nacke pallar inte en hel dag på stan! Har varit där med Samuel och försökt hitta julklappar och nu är de nästan klart! :) Ska se om jag kan hitta något fint till Linda och Patriks bäbis, det skulle vara roligt. sen måste jag förstås köpa något gott till kissarna som kommer att vara ensam på julafton! :/
Jag och Samuel ska snart äta nå mat, sen packa väskan och åka till Vännäs. Vi tar med oss katterna, så dom parkerar vi hos mamma under helgen och julafton! ska gå och börja packa, de lär bli mycke packning med tanke på att vi ska vara borta nästan 1 vecka. tjing

tv

Åh vilken tur att jag kollade på tv.se, jag höll på missa Hell´s kitchen. De är dubbelavsnitt ikväll och dom visar finalen! :) Jag vet inte än vem jag tycker ska vinna, de spelar egentligen ingen roll, jag tycker att dom som är kvar är bra! :) ska kila, ska rosta lite solroskärnor så jag är förberädd för långa kvällen!

Jullov till de 8 januari

Jullov är toppen! Dagen började med julavslutning där vi lyssnade på massa bra musik i aulan! efter de gick jag Tess Karro Sandra och Ida ner på stan där vi tog en fika, mysigt att bara sitta på café och prata :) det är de vi gör bäst, kan man säga! Träffade också mamma och Linn som var inne i stan och julhandlade. Träffade också Paulina en snabbis, för att prata om vad vi ska ge varandra i julklapp! :) När jag kom hem hade min underbara sambo/fästman diskat och gjort fint i lägenheten. och på köpet kom mamma och Linn och lagade mat åt oss, så vi åt middag tillsammans + att dom hade köpt hem en pistagelängd :)
Jag har också hunnit tvättat alla mina kläder, så nu ska jag kunna välja ut vilka kläder jag ska ha på julafton. Skulle vilja köpa något nytt, så vi får se om de blir något imorgon när jag ska på stan! Har hittat en fin tunika på Bikbok, kanske blir den! :) annars blir de nog något skönt som jag har här hemma. Det blir inte några byxor iallafall, de är inget bra altenativ när man ska äta så mycket som jag har tänkt göra! :)
Nu ska jag lägga mig i soffan och bara ta de lungt på min första kväll på jullovet! :) tjing

Jag Tessan och Sandra

Ja, efter att man haft hål i 5 timmar blir man så här(se och njut):








godnatt

Snart är alla julklappsköp klara, handlade två julklappar idag. Får se när jag slutar imorgon, blir nog en sväng då också. Jag har klappar till Linn och Samuel kvar, så måste in nån dag i veckan!
Sista skoldagen imorgon, de blir förhoppningsvis en lugn dag. Vi ska se på Astrid Lindgrens jul på svenskan, så de blir mysigt! :) fick också veta idag att jag fick godkännt på svenska nationella, vilket är väldigt skönt!
Nu ska jag gå och slå in julklapparna jag köpte idag, sen sova.
Ps. köpte en ny papperskorg till toaletten idag, kan lägga in en bild på den sen! :)

Jag idag!


glass i stora lass

Jeeeej, glassbilen stannade nyss har utanför. Jag och Samuel sprang ut som några småungar och köpte ett paket glass! :) Nu efter att vi ätit en glass håller både jag och Samuel på att frysa häckarna av oss, så vi ska nu ta oss ett bad. :) skriver sen, tjing


Tv är bra, men ändå så dåligt!

Godmorgon! sitter och äter tomtegröt och kollar på barntv. Att de ska vara så svårt att kolla på tv på morgonen. Slog på tv imorse för att ha något att lyssna på, men de är omöjligt att hitta något bra! vi har ca 12 kanaler och på 6 av dom var det Tv shop. Visst kan jag sitta och kolla på de, men hur roligt är de i längden? Sen blev jag lite irriterad när jag loggade in på msn och fick se reklamen... Blondinballa ska ha ett tvprogram, Blondinbellas tv-dagbok. De kommer att vara precis som hennes blogg fast på tv! Jag kan ju glädjas av att jag inte har Tv400, så jag slipper kolla på de. men varför ska hon var med på tv när hon redan är en av sveriges största bloggare? Dom hade en fråga på msn, där dom frågade om vi skulle kolla på tv programet. Jag svarade nej, inte en chans som 69% andra också svarade! :)

Jaja, ska gå och göra mig i ordning för skolan, tjing!

Kissarna

Korta dagar är dom bästa! och idag var det en sån dag, det vad väldig skönt! Imorgon har vi 1 lektion och då ska vi se Pettsson & Findus! :) Hela veckan kommer nog att bli en slö-vecka. Avslutning och fika på torsdag, sen blir de mys med Samuel innan han åker till Lycksele och jag till Vännäs.

Jag är skit trött, vet inte varför. men jag funderar på att ta ett varmt bad och läsa ett tag, sen sova! :) Jag hade två små-nissar inatt som jätte gärna ville sova med mig. Dartanjang la sig som en pälskrage på mig, men han vart less efter ett tag. tyvärr fick jag ingen bra bild på han, men fick några på Greta! :)


Hon ville ligga mellan mig och Samuel, så de fick hon också!


skola

Godmorgon! ska snart till skolan, får se hur lång dagen blir. Vi har typ inga lektioner, men jag åker dit och kollar läget! det är snart lov och jag längtar så mycket! :) tjing 


Godnatt!

Godnatt och sov sött, dröm om alla småkryp du mött! :)

jul snart!

Söndag igen och det är 3:e advent idag. Julen närmar sig med stora steg och jag måste på stan i veckan och köpa dom sista julklapparna! :) de är ganska många men, de blir nog bra!
Jullov snart, vi har julavslutning på torsdag, får se om vi ska dit eller om vi i klassen tar en fika på stan istället! :) julfika med lussebullar, papparkakor och julmust! mums :)

Nu ska jag försöka gör någon mat, sen göra klart arbetet till religonen som ska in imorgon. tjing

Ps. Samuel är så söt, han sitter inlindad i sitt täcke och kollar på Tom & Jerry! :)


fredag

Fredag idag, får se vad som händer ikväll. Tess ville hitta på något, så vi får se om de blir något med henne, eller om de blir en lugn kväll med Samuel! :) Jag är riktigt sugen på att fara ut, men har egentligen inte råd med de just nu. Jag får spara de till efter jul och nyår! :)

Var på stan igår med Tina. Affärerna hade kvällsöppet till 21, så det vart lite julhandling och en jacka till mig själv! :) När vi hade handlat klart hade vi en timma att fördriva, så vi gick på O´learys och tog en öl/cider. Sen skulle syrran försöka förklara för mig hur man spelar typ Black Jack, så nu kan jag de! :)
När vi kom till Vännäs gick vi raka vägen till Paulina för att gratta henne och äta lite tårta och fika! :)

Kalas

Tjoho! ska ta en sväng ner på stan nu och träffa syrran. Ska köpa en present till Paulina, sen blir de Vännäs! Ska träffa mamma, som jag inte träffat på länge, sen ikväll blir de fika och tårta hos Paulina och Fredrik! :) tjing

schema



Schema för vårterminen! :)
Måndag: 10.30-11.30 Samhälls och 13.30-15.10 Projektarbete
Tisdag: 10.20-11.00 Elevhandledar
Onsdag: 8.20-9.40 Svenska, 10.40-12.00 Samhälls och 14.40-17.20 Restaurang påbyggnad
Torsdag: 8.20-14.40 Restaurang påbyggnad
Fredag: LEDIG! :)

Grattis Paulina!

11 december idag och de betyder bara en sak! Paulina, min kompis och kusin fyller 18 år idag, så de är bara att gratulera! :)


Bilderna säger ju allt! Jag och hon på väg till Åsele! :)

läggdags

Ska gå och lägga mig nu! så Two and a half men får avsluta min kväll. :) godnatt


muums


Jag vill ha fruktsallad!


att göra!

Att göra idag:
¤ Betala räkning - jag måste ha hjälp!
¤ Handla lite saker till maten
¤ Försöka börja med projektarbetet
¤ Komma på något att köpa till Paulina i födelsedagspresent
¤ Ev. baka en julkaka(Samuel vill ha)

önskelista!

Nu är det snart jul och de känns så bra! Jag hoppas att julafton bli som planerad, med familj och släkt!
Min önskelista är inte den längsta, jag kommer i princip inte på något som jag vill ha. Oftast brukar listan vara överfull, men nu när jag vet att pappa kommer lägga ut mycket pengar på mig kommer jag inte på något! :) Jag funderar mycket på om jag kanske ska önska mig körkortet, de kan ju vara en bra sak och en push så jag börjar någon gång! :)

Global knivar är också något jag gärna skulle vilja ha i min kökslåda! dom kostar endel, men vill man ha kvalité så kostar de!

Kosta boda glas är något jag älskar. Jag har ett rosa och ett brunt, men skulle vilja ha fler i dom färgerna + gröna eller oranga! :)

christina aguilera





Vilken Christina Aguilera är finast? :)

Tråkigt? testa de här!

ALLMÄNT...
Namn: Julia
Piercingar: Två i öronen
Tatueringar: Nej, inte de!
Längd: ca. 170
Skostorlek: 38-39
Hårfärg: Mörkblont. ska försöka slinga de så snart som möjligt!
Är du kär i någon: Ja, i Samuel såklart!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ne, jag trivs jätte bra här i lägenheten med Samuel! kanske att den skulle ligga i något varmare land men..
Tänker du på självmord: Ne, de har jag aldrig funderat på!
Tycker andra att du är attraktiv: de kan man ju hoppas på iallafall!
Vilket shampoo använder du: Ibland Gliss och ibland Lanza.
Vilken parfym använder du: Britney Spears
Vad är du rädd för: Mörker, ensamhet och spöken
Gillar du att tvätta: Ja, de är roligt! de roligaste är ju efteråt då man ska vika och sortera tvätten! :)
Gillar du Berg-och-Dalbana: den duger i krig!


SENASTE...
Film du hyrde: Minns inte, kollar mest film på datorn!
Film du köpte: Det måste ha varit Troja!
Låten du lyssnade på: När Johan Palm sjunger Johnny the rocker
Låten du hade på hjärnan: Samma som ovan, nynnar på den jämt! :)
Låten du laddade ner: Laddar inte ner!
Personen du ringde: Therese imorse.
TV program du tittade på: minns inte...
Personen du tänkte på: De måste varit tess, eftersom hon var den person jag nyss skrev om!


FAVORIT...
Mat: Oj, de är så mycket! rostade rotsaker, med något slags kött och pannkaka! :)
Låt: Dom flesta med Nightwish och Metallica!
Sak att göra: vara med Samuel! :)
Sport: Gillar inte soprt!
Dryck: Mjölk.
Kläder: Favorit har jag nog ingen, men de är slappt med mjukisar hemma!
Film: Sagan om ringen triologin är underbara!
Bil: Jag skulle vilja ha en Chrysler eller mustang! :)


ANTAL...
Gånger du varit kär: på riktigt.. en gång!
Gånger ditt hjärta brustit: De vet jag inte.
Hjärtan brustit på grund av dej: vet inte de heller.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Ja, varje år fram till och med jag fyllde 10 år skickade farmor in en bild på mig när jag fyllde år, så då fanns väl mitt namn med.
Ärr du har på kroppen: Ja, de är nog ett antal!

.

SENASTE...
Bok du läste: Jag läser en bok nu, Mig äger ingen av Åsa Linderborg 
Personen du fick mail av: Reklam som vanligt..
Personen du fick brev av: Skolan.
Personen du fick sms av: Tess!
Gången hela din familj åt middag tillsammans: det var nog för två veckor sedan!


ÖVRIGT...
Vad har du gjort idag: Varit i skolan..
Var det kul: Nja, som vanligt. de duger!
Hur tidigt stiger du upp: De beros på när jag börjar, allt mellan klockan 7-11
Gillar du att slåss: Nepp.
Vad ska du göra ikväll: Kolla på tv och sova

Är du seriös: Ibland :)
Vad är du allergisk mot: Apelsin, färsk ananas och kiwi
Var har du ont: Juat nu i svanken, sitter som en hösäck!
Använder du hårspray: Nja, nån gång då jag har dåligt hårdag!
Kan du stå på händer: nej!
Favorit serie: DH!


ÖVRIGT MER...
Salt eller socker: Oftsat är det nog socker!
Gillar du ketchup: Nja..
Är du glad nu: Nja, skulle vara gladare om Samuel var här, men jga har ju katterna! :)
Var du glad igår: Från och till.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: ne, de gör jag inte!
Vad dansar du till: ja, glad musik!
Stockholm är: En stor stad i sverige!
Göteborg är: Hur fint som helst på sommaren!
Kan du sjunga: Nej! men jag gör de alltid iallafall! :)
Mer värt än guld: Kärlek!
Spaghetti eller makaroner: Beros på vad man ska äta!
Ett land jag helst vill besöka: Afrika
Ska bli skoj: Att fira jul med familjen!
Ska inte bli skoj: Att köpa alla julklappar!
Sparar till: Inget just nu..
Väntar på: Att Samuel ska komma hem!
Pålägg som gäller: Just nu är det leverpastej och rödbetssallad som gäller!
Dagens dryck: juice!


Marängbak!

I brist på annat att göra så hade jag tänkt lägga in lite bilder från när vi gjorde maränger på skolan! de var väldigt rolig och dom vart jätte fina! :)

Tess ville verkligen ha en bra bild på smeten, så jag tor att det vart en massa bilder för att jag rörde mig hela tiden!

Jag gör dom perfekta marängerna! :) och Carro bara längtar efter att få ta en mumsbit...


...och de fick hon också! de var därför de vart så få maränger!


Nu har jag äntligen gjort klart a la carté arbetena, så nu är de bara att slappna av ett tag! :)

läxor i massor

Söndag och läxa! Jag har försökt göra undan så mycket läxa som möjligt nu och ska se om jag kan göra klart de imorgon, så man blir av med de!
Var på Rusta idag och kollade lite och hittade dukar till köksbordet och rumtbordet. Vi kollade också på gardiner, men de vart aldrig att vi köpte dom! får se om vi kanske köper dom någon annan dag för dom var ganska söta! :)

ska lägga mig i soffan nu och kolla på tv/film med samuel, tjing


6 december

Sliten och trött idag! hade en mysig tjejkväll igår, de är alltid lika trevligt! :) jag kom isäng vid halv 5 och skulle upp klockan nio för att vara hundvakt åt Samuels systers hund! :) men de är klart man ställer upp.
Jag får se vad som händer idag, de blir nog en resa till Nordmaling, och mycket godis och sånt ikväll! :)

Samuels syster har nu fött en liten flicka, så man kan säga att jag är ''moster''! :) De känns jätte roligt, får se om jag hinner se dom något innan jul, eller om man får åka och hälsa på dom efter! :) de ska iallafall bli väldigt roligt! ska göra mig nå mat nu, tjing


glad

Läste en sak på Karros blogg som jag också måste lägga in.
dagens citat: av Jimmie våran kökslärare.
"ser jag ut som en som skulle vara i behov av hårsnoddar? jaa...möjligen i rövskägget då"
Jimmie är störtskön, jag kommer sakna han nu! :)

torsdag och helg

Godkvälls! Jag har en slapp kväll framför mig med Samuel, tv och ev. lite godis! :) de enda som är planerat är att se Hell´s kitchen :) imorgon blir de en lugn dag, vi ska tvätta, sen måste jag till vetrinären med Greta. På kvällen ska Samuel till Lycksele och köpa en bil, så jag får se om de blir en tjejkväll här hemma hos oss imorgon! :) De skulle vara mysigt!
Det är en väldigt speciell dag imorgon, men jag vet inte om jag får berätta vad än, men de kommer nog snart ändå! :)


Våran utsökta middag! Smörddegsinbakad fläskfilé med rostade rotsaker! :)

musik

Ska snart gå och göra mig i ordning för skolan, men först måste jag lägga in en bra låt! :) In flames - Only For The Weak
 

Julkallendern

Godmorgon! 3:e december idag och jag har missat alla avsnitt av julkalendern! Jag hade hoppats på att få se den, men jag har gått i skolan så länge på kvällarna och inte orkat stiga upp på morgonen, så de har inte blivigt något. men en julkalender har jag iallafall och de vart ingen med choklad i år, utan en från Haribo. I den får man olika saker, som vingummi, leksaker och kola! :) Jag tyckte att de var lite roligare!

städa är roligt, ibland

Har städat hela dagen, men är endå inte riktigt klar än! jag var tvungen att skura i sovrummet efter allt tapetklister, men nu är de rent och snyggt. har fått in sängen och sänggaveln också, så nu kan vi sova där inne. Jag tror att jag ska försöka göra en storstädning då vi fått in andra soffan, så kan jag ta lite bilder och lägga ut! :) men nu ska jag göra mig i ordning för skolan, börjar efter 3. tjing

klart

Hallå! nu är äntligen tapetseraren klar med sovrummet. Det vart en mörklila/vinröd tapet men dågot krussidull-mönster! :) de vart riktig bra tycker jag, måste bara kolla imorgon när de är ljust ute! Ska ta kort på hela lägenheten också, men får se om jag gör de när allt är på plats. Jag kanske ger ett smakprov på tapeterna! :) ska kolla bullrecept nu, tjing



RSS 2.0