en loppis med 50%, är en riktig loppis!

Helgen är redan över, men helgen har varit händelserik och trevlig! igår var jag och Samuel till Lycksele för att gå på marknaden. vi handlade inte mycket mer än vårrullar och en munk, men vi träffade mycket folk och de är alltid kul! :) På kvällen tiggde vi middag hos mamma och K-i, syrran var också där så vi vart där hela kvällen och hade de trevligt! :)
De vart även Lycksele idag då mamma, K-i och syrran skulle till dit, så jag följde med dom :) de enda jag hittade på marknaden idag var kryddor, en hamburgare och en munk! men vi var också förbi en loppis, så där fyndade jag en ugnsform/uppläggningsform för 3 kronor! :)
och ikväll har Johnny och Sofia varit här på fika, så nu ska vi avsluta helgen med film och lite godis! :)

good food!

mmmmumma! Paulina & Fredrik var ju här på middag och vi tillagade rostbiff med rostad rotsaker och wiskeysås! de var de godaste jag ätit på länge och nu ska jag få äta de till lunch också! :) rödbetor, broccoli och fetaost med alla rotsaker, mmmm! :)
Vi hade de himla trevligt igår, vi drack vin, åt god mat, spelade spel, gick över till Bosses och hade ännu mer trevligt! :) en toppen fredag!

vilken härlig fredag, trevlig helg alla! :)


Friday and i feel fine!

Idag börjar tentaplugget, men vi bestämde oss för att stanna hemma och läsa de vi missat. så jag känner på mig att de här kommer bli en himla bra fredag. när vi sitter på skolan kan man inte göra så mycket annat än att plugga, men nu när jag är hemma kanske jag hinner med lite annat också! :)
 
De jag har tänkt hinna med idag:
¤ Plugga!
¤ Ut och springa om en timme.
¤ Gå till banken.
¤ Handla mat & gå förbi bolaget!
¤ Städa undan lite här i lägenheten!
¤ Middag med bästa Paulina & Fredrik! :)

torsdag!

guuuud, vad gott med lunch! kycklingsalladen är nu i magen och pluggandet forsätter! :)

varför måste de regna?

Det spöregnar ute och jag känner egentligen inte alls för att gå utanför dörren! men skolan kallar, så regnkläder på! jag var just nere i källaren och hämtade upp vinterskorna! :)
inför redovisningen idag känns de bra, vi har jobbat ganska mycket med den, så vi hoppas att de håller! :) ikväll blir de att pusta ut efter att ha gjort allt på moment 1 och ladda om inför tentaplugget som börjar imorgon! :) nu ska jag kila till tåget, tjingeling! :)

förkylningen var fejk

Eftersom förkylningen som lurade i fredags, inte riktigt slog ut, mer än att jag var snorig och lite hostig på nätterna. och som nu har gått över - jag känner mig frisk som en nötkärna! bestämde jag mig för att ta en tur till gymmet! så nu är de gjort och fikat har jag fått i mig! :)

regn, regn och regn

Godmorgon! nu bär de av till skolan för att förbereda de sista inför redovisningen imorgon! :) ha en bra dag allihopa! puss
 

Lasagne

4-6 port.
 
Köttfärssåsen:
1 gullök
400-500 g köttfärs
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal olek
2 st buljongtärning(kött eller grönsak)
salt, peppar, timjan
 
Ostsås:
4 msk mjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
 
9-12 lasagneplattor(beroende på formens storlek)
2 dl riven ost
 
1. Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i en stekpanna med smör.
2. Tillsätt tomat kross, tomatpuré, sambal och buljongtärning. 
3. Låt puttra på svag värme ca 15 minuter och krydda efter smak. Gör ostsåsen under tiden.
4. Ostsås: Mät upp mjöl i en kastrull och tillsätt lite av mjölken. Vispa till en degig smet och tillsätt resten av mjölken.
5. Koka upp under omrörning och låt småkoka ca 3 minuter. Tag kastrullen från plattan och rör ner osten och smaka av med salt. 
6. Tag fram en ugnssäker form och häll i lite av ostsåsen. Lägg på plattor och bred på köttfärsen. Lägg på plattor, ostsås och köttfärs. Lägg på plattor, ostsås och sist den rivna osten.
7. Gratinera i ugnen i 225° i ca 25-30 minuter.

han gillar mig!

Dartanjang vill oftast vara där jag är. till och med när jag pluggar! :)
 

off to school


ny vecka, nya tag!

Helgen är snart över och jag tackar för mig! de har varit en alldeles lagom helg tycker jag, men jag längtar redan till nästa! :) nu blir de soffan och film innan jag gör sängen sällskap! godnatt

Västerbottensrisotto

Har just smällt i mig den här goda middagen! :)
4 port.
3 dl arborioris
1 l vatten + ½ dl kyckling- eller grönsaksfond
1 scharlottenlök
1 dl vitt vin
100 g västerbottenost
 
1. Koka upp vatten och fond och låt de stå varmt.
2. Skala och finhacka löken. Fräs ris och lök i smör, tills grynen ser genomskinliga ut.
3. Häll på vinet och låt de koka in.
4. Häll på den varma buljongen lite åt gången. Rör om då och då. Koka tills riset är klart, ca 20-25 minuter.
5. Riv osten fint. Ta av stekpannan från värmen och rör ner osten i risotton.
Servera till kyckling eller lax!

lördag!

Skål mina vänner! :)

peppar, peppar

Veckorna går så jävulst fort, jag hinner knappt med! jag pluggar, äter, tränar, sover, sen är de helg och så går de runt! jag är visserligen glad att veckorna går fort, så idag firade vi de med EPP och musikquiz. efter seminariet gick jag och några klasskompisar och drack öl och försökte så gott vi kunde med quizet, som var ganska svårt! :) När jag kom hem hade Samuel gjort pizza, som var himla god!
Tråkigt nog har jag haft en förkylning som legat på lur i en vecka, och ikväll har den slait ut - hosta och snorig! jag hoppas de blir en lindrig förkylning! :)

Tacopaj

4 port.
Pajskal:
125 g smör
200 g mjöl
2 msk vatten
 
Fyllning:
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 gullök
1 paprika
1 burk majs
100 g philadelfia 
1 dl riven ost
 
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajskalet: Dela smöret i mindre bitar och lägg dem i en skål. Tillsätt mjölet och blanda ihop. Häll i vattnet och knåda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda skalet ca 10 minuter.
3. Fyllningen: Skala och hacka löken. Skär paprikan i mindre bitar.
4. Stek köttfärsen och blanda ner kryddan. Lägg i löken, paprikan och majsen och låt de bli varmt. Häll över fyllningen i pajformen.
5. Klicka på philadelfia(de går också att bre det på pajskalet, innan man häller över fyllningen). Strö osten överst och grädda i ugnen tills den fått fin färg, ca 15-20 minuter.
 
Min guaccamole:
1 avokado
1 dl creme fraische
vitlök, salt, sambal olek
 
1. Skala och mosa avokadon i en skål. Tillsätt creme fraische och smaksätt med vitlök, salt och sambal.

plugga

Jag hade rätt om föreläsningen idag - den var intressant! kanske beror de på att Mikael(föreläsaren) visste vad han pratade om, eller så var den helt enkelt bara väldigt bra! :)
 
Ikväll har de blivit att läsa en del, för att imorgon ska vi träffas och gå igenom seminarie-frågorna. men jag och Samuel har också hunnit med en joggintur i mörkret. vi fick ta en annan runda än den vi brukar ta, för att få springa där de är upplyst! :) nu ska jag duscha och sen hoppa ner i soffan!

tisdag

Uppe med tuppen! ne inte riktigt, jag snoozade till halv åtta. men nu är tvätten i maskinen, gröten i magen och veckans skolarbete ligger framför mig och väntar! de är väl bara att sätta igång att läsa alla miljoner sidor som ska läsas den här veckan! :)
Vi hade vårat andra seminarium igår och de gick lika bra och smärtfritt som de första. och idag ska vi ha en psykolog som föreläsare, så jag hoppas de blir spännande! :)

musik!

Samuel gjorde en bra playlist på spotify idag och dom här låtarna lyssnar jag på just nu! :)
 
Will.I.Am & Eva Simons - This is love
Taylor Swift - We are never ever getting back together
Flo Rida - I cry
Madeon - Finale
Alicia Keys feat. Nicki Minaj - Girl on fire
Asaf Avidan & The Mojos - One day
Moa Lignell - Whatever they do
David Guetta - Sho wolf
Justin Bieber & Big Sean - As loong as you love me
Psy - Gangnam style

fredag idag, men känns som lördag - skönt! :)

Av någon anledning är jag alltid klart långt innan man ska fara iväg eller innan gästerna ska komma! de är ju visserligen inte en dålig sak, man vad ska jag nu göra i två timmar? :) 
Jag är iallafall redo för kvällen, som kommer bjuda på middag och festligheter! :)

fredag

Att göra idag:
¤ ta mig ut i joggingspåret, kl. 9.30!
¤ skriva klart mitt personliga brev till phs.
¤ gå förbi bolaget!
¤ duscha och göra mig iordning för ikväll! :)

vardag

Idag vart vi klara med seminarie frågorna, så imorgon kommer jag vara hemma och fixa de som behövs innan helgen! de känns himla bra, så då slipper jag stressa ihjäl mig! :)
ikväll är Samuel med Johhny och spelar den nya NHL som kommit ut, så jag funderar på vad jag ska hitta på. kanske att jag tar en joggingtur, men jag kände egentligen inte för de, så vi får se! :)

duktiga jag!

Jag är så himla trött! har varit på skolan idag från 9-15 och pluggat med Elin. vi har hunnit rätt långt på seminarie-frågorna, så de känns bra! jag hoppas de blir klart imorgon, så kan jag vara hemma och plugga och göra tårtorna på fredag! :)
idag har vi egentligen 'slaskbrännboll' med nollorna, men jag står över idag. jag åker till gymmet istället och sedan ska jag ta de lungt! jag lägger min energi på fredagkväll då vi har middag och fiesta! :)

planering.

Jag och Samuel har varit ute och joggat ikväll, så nu är man ny-duschad och snart redo att lägga sig i sängen! :) jag har också hunnit planera lite inför veckan/helgen. På lördag ska vi på bröllop och jag har fått i uppgift att göra tårtan! :) de kommer bli enkla prinsesstårtor med vit marsinpan och så ska jag försöka mig på att göra någon form av dekoration. jag har fått låna lite grejer av syrran, så jag hoppas det blir bra! :) handlingslistan är klar, så de blir att handla allt imorgon, så jag kan göra dom på fredag! nu blir de soffan en liten stund innan de är dags att sova! :)

kryddor

I början av sommaren sådde jag tre kryddor; persilja, timjan och citronmeliss. timjan och persiljan har jag använt mycket i sommar, till marinader och sallader. citronmeliss sådde jag mest för att dekorera efterrätter och drinkar med, men den har dock inte kommit så mycket till användning! :)
 
Så för två veckor sedan, då de började bli kallare ute på nätterna tog jag in kryddorna för att plantera om dom. men under sommaren har jag lyckats döda två av kryddorna. Timjan skulle tydligen inte ha så mycket vatten, så den dog när jag vattnade de andra kryddorna. och i slutet av juli hade vi ett hageloväder i stugan, som tog död på min citronmeliss. den luktade fortfarande bra, men bladen hade börjat bli lila, så den slängde jag. Persiljan var den enda som såg bra ut, så den sparade jag.
Innan omplanteringen.
Persilja efteråt! :)
Timjan, de lilla som fanns kvar!

im back!

äntligen är min blogg tillbaka! jag har inte tagit mig in här på två veckan, men efter några mejl till blogg.se är den tillbaka! :) de har ju hänt en hel del sen sist och jag har några inlägg på lager, som kommer upp inom kort! :)
Sen sist då, vad har hänt:
¤ Jag har börjat läsa på universitetet! de är jätte roligt! :)
¤ Vi har haft några 'nollningar' under den första tiden. vilket innebär att vi som läser kriminologi, sociologi och socialpsykologi träffas och göra massa roligt tillsammans. vi har tävlingar, äter middagar, dansar loss osv! :)
¤ Jag har tappat en bit av en tand(som brukar lossna ibland). men tandläkaren fixade de och glad är jag för de! :)
¤ Igår hade jag mitt första seminarium och jag tycker att de gick förvånandsvärt bra.
¤ Plus att jag har träffas massa nya människor! :)
 
Den senaste veckan har det som sagt handlat mycket om skolan. vi har inte många lektioner, men vi ses nästan varje dag för att plugga tillsammans, vilket gör att man är borta från hemmet mellan 8-16 och sedan har vi nollningar på kvällarna, så de blir inte mycket tid över till annat! men nu börjar de lugna ner sig och de känns ganska skönt! :)
 
Idag har vi varit ''lediga'', vilket innebär att vi pluggar hemma. och eftersom vi började på nytt kapitel idag, stannade vi hemma för att läsa igenom all litteratur, så vi imorgon kan plugga tillsammans, inför nästa seminarium! :) den här veckan har vi 65 sidor på engelska och ca 10 på svenska. jag har pressat mig igenom 36 sidor engelska och hela svenskan. nu ska jag fortsätta på engelskan! tjing


RSS 2.0