mat

Jag har så många recept på middagar som jag vill dela med mig av, men jag hinner aldrig! jag hade tänkt lägga in ett ikväll, men då vart de fångarna på fortet istället och nu är jag så sugen på att spela lite the sims, så jag får se om de blir något senare. annars måste jag försöka få in ett imorgon! :)

Var och storhandlade idag också. jag fick en 5% rabattkupong i brevlådan idag så jag tyckte de var lika bra att använda den. nu måste jag bara hitta på vad jag ska göra för mat :)

toppen toppen

Helgen har varit toppen! i lördags gick jag på stan och åt lunch med Cristel & Isac :) på kvällen vart de en trevlig middag med tjejerna och så en förfest med massa tjejer! :) jag hade tyvärr ingen kamera med mig, men jag kanske hittar några sen! vi gick sen till öltältet där jag träffade Samuel och massa andra trevliga människor! :)
Söndagen vart en lugn dag, vi sov till klockan 12 och gjorde våfflor till lunch. efter de for vi på en promenad med Linda och barnen. ingen av oss var sugna på att laga mat så de vart pizza och sen bio Eclipse :)


heeelg

åh, så skönt med helg! :) igår tog Samuel och jag de rätt så lugnt! vi lagade mat och satt sedan i soffan hela kvällen!
Nu ska jag bara hitta nå kläder sen blir de en sväng på stan, jag måste göra några ärenden. :) tjing


kluven

Hur ska jag göra? jag måste fundera över helgen, de känns så frestande men de lönar sig nog inte!

tapeter

Har fått hem ellos katalogen nu, men jag hittade inte så mycket kläder. jag vart mer intresserad av mattor och lite saker till lägenheten :) men innan jag beställer något ska jag och Samuel åka på colorama och kolla vad vi ska ha för tapeter i köket. så de blir rätt färg på mattorna :) shoppa shoppa!

kläder

Fick hem min oversize t-shirt från Kandee igår. super skön är den! :) jag har också beställt hem ellos katalogen, så jag ska slösa lite pengar på nya höst kläder :) de är dags för mig att rensa ur garderoben lite och de är alltid kul med nya kläder.


söndag

Varför går alltid helgen så fort? imorgon är de måndag och jag skulle gärna vilja vara ledig någon dag till! :) att jobba måndag till lördag förstör hela helgen. det bli en dag ledigt, så man hinner inte göra så mycket.

igår var vi hos Isac och Cristel och hade en grill- & filmkväll. sommaren är ju på väg att ta slut, så vi måste passa på att grilla. och idag har jag varit med Linda och barnen! :)
nu väntar jag på att samuel ska komma hem, så ska vi äta kladdkaka och kolla på film :)


Grönsaksbulgur

Ett enkelt recept om man kar lite tid. mycket gott att bara äta som den är! :)


4 port.
4 portioner bulgur
1 st grönsaksbuljongtärning
3-4 st morötter
20 cm purjolök
1 st 'huvud' broccoli

1. Koka bulgur enligt förpackningen och tillsätt en buljongtärning.
2. Skala och skär 5 mm ringar av moroten. Plocka lös knippen i lagomt stora biltar från broccolin. Hacka purjolöken i 1 cm tjocka skivor.
3. Lägg motötterna och broccolin i en kastrull med rikligt saltatvatten och koka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter. Lägg ner purjolöken någon minut innan de andra är klart.
4. När allt är klart blanda de i en skål. Servera med bröd eller ev. någon kött.

Det går bra att krydda med annat än saltat vatten och buljongtärning, men jag tycker de räcker och blir gott! :)

fixa och dona

ikväll har jag varit duktig, medans Samuel var och spelade fotboll oljade jag in köksstolarna. jag trodde att de skulle vara krånglit med alla pinnar, men de gick väldigt bra. så vi ska nu bara puttsa bordet och olja in de igen, så snart ska dom väl gå och använda :)

Vi måste försöka att låna ett släp så vi kan åka till vännäs och hämta dom sista möblerna och kartongerna som står i huset. det finns några kartonger som jag måste gå igenom, som är full med saker från när jag var liten. mycket av de ska säkert slängas, men lite måste man ju spara. så man har något kvar :)
nu ska jag gå och få lite ordning i ett skåp i köket där jag ska ha kryddor och lite sånt :)



RSS 2.0