året 2012 i bilder!

Nu har jag knåpat ihop några bilder som ska visa en liten del av vad jag sysslat med det senaste året! :) tyvärr har man inte bilder på allt man gjort och inte heller plats att lägga in alla bilder man velat, men jag tror dessa visar de jag minns bäst! :)
 
Dessa trevliga människor, plus Samuel(fotografen) firade jag in 2012 med! :)

Grillpremiär med Tina & Johan, i början av mars! :)


Syster-yster fyllde 25 år! :)



Vi åkte upp till stugan en helg. Tanken var att vi skulle upp på Moppens tak och skotta bort snön, men det var roligare att hoppa från taket! :)


En efterlängtad kväll med Emelie, Camilla och Paulina! :)


Thomas & Camilla kom hit och grillade med oss! :)




Jag fyllde 22 år och de firades med vännerna och hemmagjorda, grillade hamburgare! :)

Familyfun i Turkiet! 15 personer, 14 dagar - mycket lyckat och väldigt roligt! :)

Vännäsdagarna!

Jag, Samuel, Paulina, Fredrik, Pernilla, Robin, Tina, mamma, moster Barbro, Kudde och Rolle firade midsommar i stugan! Vi gjorde midsommarstång, solade, badade, fiskade och åt mat! en mycket trevlig helg! :) 
Min kära kusin tog studenten! :)
Thomas, Camilla, Anton, Samuel och jag drack Kizz-vin på tomtebo. Sedan begav vi oss ner på stan för att äta middag på AllStar och för att sen gå vidare och dricka öl på uteservering!

Jag, Samuel, syster Tina och mamma skulle iväg för att sola och bada. De hela slutade med loppisrund och picknick i Snålltjärn, när vi inte hittade någon fin strand! :)

Jag och Samuel plockade blåbär! :)
Släkten samlades hemma hos Håkan & Anki. Vi spelade kubb, sköt luftgevär, grillade och mycket mer! :)



Vi spenderade som alltid några dagar i stugan. Vi hann med att bräfodra om en sida på stugan och vi var med oss ett hagelregn! :)

Jag & Samuel vart bjudna på middag på Tomtebo hemma hos Thomas & Camilla! :)

Jag har varit ute och fotat en hel del under året! 
Vi hade en trevlig söndagsmiddag hemma hos Mamma och Kjelle! :)
Vi firade en härlig julafton i stugan - 20 år sedan sist! :)

smink

Jag sitter och försöker hitta inspiration till min nyårssminkning och hittade denna kvinna, http://blogg.veckorevyn.com/hiilen/ . hon lägger upp steg-för-steg bilder och beskriver hur hon lägger sminkningen och de är precis vad jag behöver. de kan ju inte bli bättre än detta! :) jag har köpt en ny lila ögonskugga som jag har tänkt använda imorgon, så jag håller tummarna att det blir bra! :)

nytt år imorgon!

Jag ska snart ner och handla det sista som behövs till middagen imorgon. en enkel 3-rätters står på menyn och de kommer bli gott! :) klänningen hänger ute i hallen och jag blir lika taggad varje gång jag ser den. de kommer bli en riktigt bra dag imorgon, de känner jag på mig! :) nyår och middag med trevligt sällskap, kan de gå dåligt!?
 

igår tog jag och Samuel en härligt lång sovmorgon till klockan elva. det var himla skönt att bara ligga och dra sig! :) sen lagom till hockeyn fick vi besök av Johnny och Sofia, så vi bjöd på fika och hockey! :)

shopping!

Julen är över och nu väntar vi in de nya året! :) vi kom hem från stugen i onsdags och vi har bara haft det bra. vi har ätit, spelat spel, ätit, kört skoter, ätit, huggit gran, ätit osv. men det kommer ett inlägg med text och bilder om julen inom kort! :)
Igår åkte jag, Samuel och Fredrik in till stan för att shoppa lite och jag hittade tre finare tröjor och en skrivare så jag är hur nöjd som helst över att ha fått shoppa lite! :) sist jag köpte kläder var i början av året, så jag är glad! idag åkte jag och in med Paulina för att gå på stan. jag hittade inte mycket, måste säga att det var himla dålig rea. men jag hittade iallafall en långklänning som jag har tänkt ha på nyår. jag hörde något om klädsel och suit up och då passar det inte med jeans! :)
 
Ikväll blir det en lugn kväll här hemma. jag har gjort guccamole och godiset är inhandlat, så soffan blir nog en bra plats! :)

Tre dagar kvar till julafton!

Nu tror jag att det mesta är färdigt inför julen! imorgon bär det av till stugan, så ikväll har jag passat på att städa lägenheten, så man kommer hem till ett rent hem. En packlista är också skriven, så att allt kommer med imorgon! :) jag har just packat klart väskan med varma kläder och tofflor, så att vi inte behöver frysa. Julgodiset och kakorna är bakade och redo att ätas! jag längtar redan till julmaten, de kommer bli så gott! :) innan vi ger oss av imorgon kommer vi åka förbi Lycksele och lämna julklappar och hälsa familjen god jul. sedan väntar ett par härliga dagar ute i skogen med familjen och julmys! :)
 
De tål att sägas att jag och Emelie skickade in vårat första utkast på uppsatsen idag. de känns så skönt att vi är nära slutet - uppsatsen är i princip klar. vi väntar nu bara på att Tage ska ge oss lite respons så att vi kan ändra om de behövs! är han nöjd blir de nog bara lite finjusteringar i januari och så kan vi ta de lite lugnt! :)

intervju med kriminalkommissarie!

Idag var jag förbi på skolan för att hämta igen min sista tenta! det var på håret, men tacka gudarna för att jag klarade den! nu kan jag koncentrera mig på uppsatsen och ta de lugnt över jul! :)
jag och Emelie var också förbi på polisstation för att intervjua han som var spaningsledare under Hagamanutredningen. han var en väldigt trevlig man som kom med massa intressant information! så vi försökte håla oss till frågorna vi hade med oss, men man är för nyfiken och han berättade så himla mycket. efter vi varit där gick vi till Wayne's coffee för att sammanställa de hela och nu börjar våran uppsats snart vara klar! :)

familyfun!

Hela familjen samlad för att äta middag och umgås! jag bjuder på några bilder :)


Family-dinner!

Nu är jag klar för familjemiddagen ikväll! vi lyckades hitta en dag då alla 15 kan, de är nästan otroligt! :) vi har delat upp arbetet så att alla får ta med sig något. jag står för sallad och vitlöksbröd och till detta kommer de att finnas massa gott, tex. grillat kött! :) trevlig lördag alla!

snart är de jul!

De mesta känns så himla bra nu! jag och Emelie har jobbat på uppsatsen idag och vi ligger rätt bra till. vi hoppas på att vi kan vara hyffsat klara till jul, så att man kan ta de lugnt och njuta av den lediga tiden med familjen och sen får man ta de sista i januari! :) nu ska jag och Samuel hitta på nå käk och sen blir den nog en lung och härlig fredag! :)
 

 

 

uppsats - hagamannen!

Det är väldigt roligt att arbeta med en uppsats. de började i måndags så Emelie frågade mig om jag ville jobba med henne. hon var inne på att skriva om Hagamannen och de lät spännande, så jag tackade ja! :) vi har denna vecka varit på tingsrätten och läst förundersökningarna, som vi dock skulle behöva en eller två dagar till om vi skulle hinna läsa allt. de är sjuk mycket papper att gå igenom, men vi vet ju vad vi är ute efter så vi kunde hoppa över vissa saker. jag har också läst ut boken Hagamannen, så våldtogs en stad och idag var jag lånade böckerna Den 777:e mannen och Brottet, offren och förövarna, som jag ska försöka läsa under helgen! :) Vi ska också ta kontakt med han som var spaningsledare, som vi har tänkt intervjua. de här kan inte bli annat än bra! :)

kriminologins bästa!

Igår hade lite se vi våran sista tenta och de känns väl sådär, den var lite svår. men vi håller tummarna för de bästa! :) självklart hade vi tentafest på kvällen, men jag tror att de flesta egentligen ville ligga hemma i soffan och sova. haha! man var rätt slut efter 5 timmars skrivande!
Vi träffades hemma hos Elin där hela gänget åt middag och sen njöt vi av varandras sällskap med öl, fräckisar och utgång med dans! vi har haft en rolig tid och jag hoppas att den fortsätter! :)
Min fru och jag! :)

sista lektionen!

Nu har jag haft min sista lektion för den här hösten! vi hade vårt sista seminarium idag och imorgon ska vi bara träffas för att gå igenom detta moment inför tentan som ska skrivas på lördag. efter detta ska de skrivas en uppsats och jag har ingen aning om vad jag ska skriva om, men jag måste ta mig en funderare efter tentan! :)
De känns lite sorgligt att det inte blir någon mer skola och inge mer hänga med mina fina klasskamrater. eller vi kommer hänga ändå, men inte varje dag! :) men nu blir de palt som Samuel lagat och sedan tentaplugga!

1:a advent!

Tiden går så himla fort, men idag är de iallafall 1:a advent och julen är så välkommen! :) vi började dagen med att ta en härlig sovmorgon och åt sedan tomtegröt till frukost. på eftermiddagen då solen gått ner gick vi mot byn för att kolla på skyltsöndagen! de är alltid mysigt att gå runt när de är mörkt, dom har tänt marshaller och man träffar vänner och bekanta! :) När vi kom hem tände jag de första ljuset i adventsljusstaken, bakade lussekatter, drack glögg och pysslade lite! :)
 

trevlig lördag!

Våran kväll slutade inte riktigt som vi hade tänkt igår. jag Samuel och Fredrik bestämde oss för att stanna kvar i stan för att se på hockey. så vi gick till Allstar och åt entrecote och drack öl! :) när skellefteå hade förlorat tänkte vi åka hem, men de var lättare sagt än gjort! eftersom tabussen.se inte fungerade, så fick vi gå och kolla när bussen eller tåget skulle gå! vi började på vasaplan och ser då att de inte går någon buss förns om 3 och en halv timma. jaja, vi gick vidare till tågstation och kollade, där gick de inget över huvuvd taget! allt detta i snöstormen från h*lvetet! när vi insåg att vi var fast i stan i 3 timmar bestämde vi oss för att sätta oss på Pipes och dricka öl tills bussen gick hem, men ack så trevligt vi hade! :)
 

julen närmar sig!

Godmorgon första december! :) tiden har gått så fort och jag kan inte tänka mig att de redan är december och snart julafton och nyår! :) jag såg nyss första avsnittet av julkalendern Mysteriet på Greveholm och jag tror att de kommer bli ganska bra. jag älskar att dom har samma musik som förr! :)
 
Nu ska vi bara vakna sen åka ner på gymmet och köra ett pass innan jag ska in till stan och köpa advenstljus och ev någon julklapp! :) jag känner på mig att detta kommer bli en härlig dag - första december och snön ligger vit på marken! :)


RSS 2.0