systers födelsedag!

Igår fyllde min kära syster år, så vi var där och firade! vi åt baconlindad kyckling till middag & tårtor, kakor och bullar efteråt! :)


Gräddtårta med vaniljsås, banan, hallonsylt & färska jordgubbar!

Gelatin på bären!



Nötmarängtårta med hallongrädde!

Födelsedagsbarnet tog första tårtbiten! :)

Johans föräldrar!

Johans pappa, mamma, Samuel, jag och Johan!

Maria & Tina! :)

Micke & största storasyster! :)

hemma igen

Borta bra, men hemma bäst? just nu tycker jag att det är bättre borta - i stugan! helgen har varit bra och jag hade mer än gärna stannat några dagar till! :) nu har jag 400 bilder att gå igenom så jag lägger in några imorgon! :)


leaving home

Vilken dag! jag känner mig verkligen på topp :) snart åker vi till stugan, jag lyssnar på bra musik och läste just vad läraren tyckte om mitt arbete om medeltiden som jag lämnade in tidigare i veckan! VG blev betyget och det var så nära ett MVG så jag fick en uppgift jag skulle göra om jag ville ha högre! jag är ju så nöjd med ett G, så jag får se hur jag gör! :)

Nicke Borg - Leaving home
You
Can't stand beside me
And think you know me
I am waisting my time
I pray, to cut you free of me
And come to see me
I have mountains to climb
And I'm leaving home

I am looking, I'm not loosing what I found
No matter what you think I'll always be around
To be near you, I can hear you, I'm not on my own
So I'm leaving home

Some
Say that he changed me
Or that he made me
See this falling behind
How many can face me
And still amaze me
I'm disarming my mind
And I'm leaving home

I am looking, I'm not loosing what I found
No matter what you think I'll always be around
To be near you, I can hear you, I'm not on my own
So I'm leaving home

Certain things I found inside
Making a rebell is a long and stormy ride
And I'm leaving home

I am looking, I'm not loosing what I found (leaving home)
No matter what you think I'll always be around
To be near you, I can hear you, I'm not on my own
To be near you, I can hear you, I'm not on my own
So I'm leaving home
But I'm coming home for good

bullar

Bullbak idag! tänkte de kunde vara gott när man sitter ute och grillar! :)

Det hela började som vilket bak som helst, hur bra som helst...

...men det gick lite snett. halva degen jäste över kanten och ner på bänken!

men goda blev dom! :)

stugan imorgon

Idag har tiden gått sakta, men jag har hunnit göra ganska mycket. Jag började dagen med att plugga historia, kapitlet handlar om imperialismen och det verkar vara ett jobbigt kapitel. men jag måste göra mitt bästa och försöka fatta :) jag har också hunnit träna, städa, stor handla med mamma till helgen, gjort en tacopaj tills imorgon mm.

Imorgon åker jag, Samuel, syrran, Johan, mamma & K-i till stugan. det blir att grilla och sola :) utedass och inget rinnade vatten, det är livet! det är skönt att lägga undan mobilen, inte behöva kolla på tv eller sitta på datorn! kortspel eller kosrord brukar vara nöjet och det är kul! :)

moi förra påsken i stugan!

Kycklingnuggets



4 port.
500 g kycklingfilé
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 msk olja

1. Skär kycklingen i 3x3 cm bitar. Vispa upp ägg på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med salt på en annan.
2. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i ströbröd.
3. Stek kycklingen i omgångar i olka i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida, tills köttet fått fin färg och är genomstekt.

Servera med ris och sweetchilisås.

helgen!

Helgen började med grillpremiär och hos oss. Fredrik och Johnny var här, vi kollade på hockey och drack öl! :)

På lördagen fortsatte festligheterna med vinkväll hos Carro. Jag Carro Ida Jennie Jonna & Malin körde charader, kollade lite på körslaget, umgicks och hade trevligt. temat på charader var yrken, strippa kom av någon anledning med på tre lappar. någon av tjejerna var inne på lite anorlunda jobb. senare på kvällen åkte vi till olles och träffade folk, tillexempel Tess :)


Ida skulle öppna skumpan, men hon höll på i evigheter...

...så Carro skulle hjälpa till, men det gick inte heller så bra...

...tillslut gick jag upp och öppnade flaskan på nolltid :)

sen vart de charader! :)



jobbjobbjobb

Klockan åtta imorse var jag utring för att jobba. det känns kanon bra! :) det tog inte ens en dag innan jag fick jobb, så jag hoppas på mer jobb framöver. att få in lite pengar är inte så dåligt när man är arbetslös och pluggar! :)

Dag 04 - En vana som du önskar att du inte har

Ja, jag är ganska bra på att kolla massa meningslösa tvprogram. Programen och tv seriera jag följer på tv är ; Desperate houswives, Top model, Big brotherSveriges mästerkock. dom första två är ju serier som kommer nya varje säsong. dom går en gång i veckan och det tar inte så mycket tid om man jämför med Big brother som går en timme varje dag! :)
så de skulle vara ganska skönt om man inte var så intresserad av tv, så man kunde ägna sig åt annat! :)

söndag

Idag har jag varit duktig, medans Samuel har varit lite lat! jag har tvättat, bäddat rent i sängen, dammsugit, skrivigt matlista för en och en halv vecka, planterat om blommor och städat lite till. egentligen skulle jag ha behövt läsa historia idag, jag har inte haft så mycket tid åt de iveckan. men eftersom det är helg kände jag inte för de! idag är min städdag och då ägnar jag hela dagen åt de! :) så imorgon får jag plugga och hela veckan framåt. tillbaka till Samuel, så har han legat i soffan hela dagen och spelat nhl och drukit kaffe! ;P

Jag skulle också ha behövt låna en symaskin så jag kan sy mina gardiner som jag har haft liggandes i garderoben de senaste året :) jag ska också försöka få Samuel att hjälpa till med tapetseringen i hallen och köket, det skulle vara skönt att få de gjort!

Nu ska jag hämta sista tvätten, sen laga mat! :)

städa, städa varje fredag och så varje jul

För dom flesta är de helg imorgon, men inte för mig! jag har ju lördag hela veckan! :)
Ikväll åker vi till nordmaling för att sova hos Samuels mamma. vi ska hitta på något imorgon, men vad vet jag inte än. det var länge sedan jag var hos svärmor, så det ska bli trevligt :)

Jag har inte gjort så mycket i veckan så jag har lite att skriva. syrran och jag var ju på ikea i tisdags och handlade lite nödvändiga saker. och idag har vi varit och storstädat hemma hos mamma, så att hon kommer hem till ett rent hus :)

veckan som kommer

Resan till Spanien är bokad! jag, Samuel, Cristel & Isac tänkte ta en liten semester :) sola, bada, äta god mat och dricka vin, det kommer bli en bra vecka! :) som jag längtar, jag ska ta fram sommarkläderna imorgon och kolla vad jag har och vad som måste köpas. Jag har också kollat lite på internet, så jag ska göra en beställning så snart som möjligt! :)

Bild på mig från i sommras! :)

På tisdag åker jag och syrran till Ikea för att shoppa lite. jag har väl egentligen inte tänkt köpa så mycket, men det blir ju alltid en massa kraffs när man åker ner. diskställ och tyg ska jag iallafall köpa. sen blir de nog en sväng förbi birsta och kolla efter sommarkläder! :)

Resten av veckan ska jag försöka plugga, om jag håller samma takt som jag gjort den här veckan blir jag nog klar tidigare än planerat. jag är glad att det är historia jag läser och inte engelska eller matte, då hade jag nog inte legat lika bra till! :)


Dag 03 - En bild av mig och mina vänner


För det första är det jag och Paulina på bilden. eftersom att hon betyder mest för mig valde jag våran hjärtebild! :) puss på dig!

Cristel & jag! om ca 60 dagar åker vi till spanien och de kommer bli kanonbra! :) det är alltid lika roligt att umgås med dig, jag väntar på att ni kommer till umeå snart!

Sandra, Carro & Tess, som jag saknar er! :)

Den här listan skulle kunna bli hur lång som helst, jag har massa underbara vänner :) men jag hoppas ni andra vet vilka ni är! puss


Fredagskyckling



4 port.
500 g kycklingfilé
1 st gullök
150 g champinjoner
2,5 dl grädde
150 g färskost vitlök & örter
2 st paprikor
1 dl färsk persilja eller basilika
salt och peppar

1. Strimla kycklingen. Hacka löken och svampen. Steka allt i en panna med olja och krydda.
2. Tillsätt grädde och färskosten. Värm upp under omrörning så att osten smälter.
3. Strimla paprikan och hacka de färska örterna.
4. Lägg ner paprikan och örterna och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.

korven

Min första vecka här i nya lägenheten har gått fort. det känns inte som om jag har hunnit med så mycket. jag försöker plugga så mycket som möjligt och sitter mest framför datorn och skriver. imorgon blir det en promenad till apoteket och sen plugg!

Idag var jag hos vetrinären och kastrerade Arthur, så han har varit lite groggy hela dagen. jag springer efter han som en galning, eftersom han blöder från såret vill jag att han ska sitta och ligga på en handduk. direkt han rör på sig går jag efter så att vi inte ska få blodfläckar på soffan, mattor, sägnen osv :) vi får se hur natten går, jag hoppas att de slutar blöda snart!

lille korven!

Fiskbiffar med dillsmak



4 port.
400 g fryst sejfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
2 msk hackad dill
½ dl ströbröd
1 msk smör

Potatismos:
600 g mjölig potatis
1 msk smör
2-3 dl mjölk
1 ½ tsk salt
1 krm vitpeppar

1. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i vatten i en kastrull. Mosa den tillsammans med smöret. Häll i mjölk och vispa ihop de till ett mos. Krydda med salt och peppar.
2. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den tillsammans med salt, peppar, grädde och dill i en matberedare.
3. forma färsen till åtta biffar. Vänd dom i ströbröd. Stek biffarna i smör på medelvärme 4-5 minuter på verje sida.


RSS 2.0