nature

Här om dagen var jag ute och lekte fotograf! :)

vardag

Saker att göra idag:
¤ Åka till mama och skriva ut lite papper till skolan.
¤ Åka till jobbet och lämna ett schema.
¤ Skriva in höstens-schema i min kalernder.
¤ Kolla vad som behöver köpas innan skolan börjar, tex. kollegieblock, penna osv.
¤ Ut och jogga!

pensionär nästa!

igår hade vi kortspelskväll hos Johnny & Sofia, där killarna drack kaffe & wiskey. ikväll när vi skulle sätta oss ner för att äta middag sökte Samuel på romantic dinner music på spotify. och imorgon är planen att jag ska plocka hallon!
- jag känner mig inte alls gammal, men vuxen poäng till oss! haha! :)

fota fota fota

jag har lite att göra idag, så jag leker lite med kameran och läser igenom bruksanvisningen som är på nästan 300 sidor! haha :) jag är också inne på http://nevnarien.se/ , hon har mycket bra tips som jag läser och försöker få in i mitt lilla huvud! man har en kamera med 1000 knappar och funktioner, om man då visste vad dom betyder! auto-läget har varit min vän ett bra tag, men nu börjar jag faktiskt förstå mer och mer - mycket tack vare min kära sambo! och vad mycket roligare de blir när man kan! :)
Dartanjang & Arthur fick vara minaa fotomodeller idag och dom är så himla duktiga! :)

Bakpotatis m. räkröra

Igår till middag skulle jag äta bakpotatis med skagenröra. jag visste att man kunde köra potatisen i mickron om man hade lite brottom, så jag tänkte göra de och sedan en stund i ugnen. på sidan jag hittade stod de att man skulle köra potatisen i mickron 30 minuter och sedan 10 minuter i ugnen, de tyckte jag lät bra så jag la in den i mickron. efter 15 minuter stannar mickron av och dör - den verkar ha blivigt för varm och potatisen som jag plockar ut är hård som sten och krymt till hälften storlek! jag var nog lite för snabb när jag valde, jag skulle ha kollat fler 'recept', för när jag kollar idag står de att de räcker med 4 minuter i mickron. jaja, jag tog iallafall en ny potatis och la i ugnen ca 1 timme och 15 minuter, den vart bra! :)
mitt misslyckade försök till en bakpotatis!
2 pers
2 st bakpotatisar

Romröra:
2,5 dl gräddfil
2-3 dl räkor
1 liten rödlök
1-2 msk rom
citronsaft, dill & gräslök (efter smak)
örtsalt & peppar

1. Jag skulle rekommendera att baka potatisen i ugnen på 225°. Stick några hål i potatisen med en gaffel innan den bakas. Tid varierar beroende på potatisens storlek, men minst 1 timme. Känn efter med en sticka.
2. Finhacka löken och blanda den i en skål med resten av ingredienserna. Räkorna kan också delas om dom är väldigt stora.
3. När potatisen är färdig skär ett kryss i den och tryck upp sidorna. Salta potatisen lite och lägg u röran!

ge oss maaat!

Jag hade svårt för mig att bestämma om jag skulle ut och jogg före eller efter maten - de vart före, och tur var väl de, för nu står regnet som spön i backen!
de vart den gamla vanliga rundan på 2 km, som jag funderar på att utöka, men när jag innerst inne vet att jag inte behöver mer blir jag lat! jag kör den några gånger till, sen får Samuel pusha mig! :)
när jag kom hem möttes jag av två hungriga herrar, sittandes vid köksbordet - är det bara mina katter som alltid är hungriga? :)

jag känner inte av ärtan!

Äntligen har vi fått våran nya säng på plats! vi beställde den i början av sommaren, men pga att vi varit borta hela sommaren och inte haft tillgång till släpvagn har vi inte kunnat hämta den förns nu. jag premiär sov i den i måndags och den får godkännt :) jag får höra vad samuel tycker om den när han kommer hem på fredag.
den vart mycket bättre än våra gamla, som följt med i många många år. tillslut gav benen upp på den, så vi låg på golvet och de kändes inte alls trevligt! men nu sover jag som en kung! :)

Före:
Efter:
den är i ljusgrått tyg!

Blåbärskaka i långpanna

Ca 30 bitar
150 g smör
6 st ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl blåbär
pärlsocker

1.Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt de svalna något.
3. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver med en träslev. Tillsätt äggen och rör om, rör sist ner smöret och blanda till en jäm smet.
4. Klä en ungsplåt med bakplåtspapper. Bred sedan ut smeten i formen och strö över blåbären och pälsockret.
Grädda i ca 40 minuter!

far far away

den här veckan får jag och Samuel testa på hur de är att vara särbos. han kommer vara i lycksele och jobba den här veckan, så vi blir utan varandra några dagar! de kommer bli mycket Julia-tid, men saker jag vill göra, som Samuel tycker är mindre roliga! :) tänk bara all mat jag får äta, som han inte gillar! :)
ikväll har jag hunnit med lite viktiga saker. jag började med en joggingtur, sedan har jag ansökt om csn-bidrag, aktiverat mitt användarkonto och läst igenom alla papper till universitetet. jag känner mig så vuxen som ska börja på universitetet, men de ska bli så roligt, hoppas jag! :)

fredag

I fredags åkte vi in till stan för att äta middag hos Thomas & Camilla. vi vart bjudna på kycklingtacos och päronsplittglas med bär till efterrätt! :) mycket gott!
efter middagen tog vi en sväng till Jula där killarna sett att det fanns billiga bärplockare. eftersom jag dagen innan varit ute och plockat blåbär för hand, kände jag att de vore bra att införskaffa sig en riktig bärplockare! :) så jag köpte en plockare och Samuel köpte ett parasoll för 19:- :) de vart också en burk godis på Willys innan vi åkte vidare till Anton för att se film! de vart en tidig kväll för oss eftersom jag jobbat på dagen och klev upp kl 06. men vi hade mycket trevligt! :)

hål i tanden!

de vart en joggintur idag också. tänkte passa på när solen sken, imorgon ska de tydligen regna! så nu har jag fått mat i magen och ska hoppa in i duschen. klockan 18 ska jag vara hos tandläkaren och borra. helst skulle jag stanna hemma, men man måste ju dit och efter ikväll är de ju bortgjort för ett år framöver! :)

Eclipse

som jag skrev i tidigare inlägg tänkte jag ta en vilodag idag, men så vart inte fallet! jag vart rastlös och behövde luft, så jag tog en joggingtur. samma runda som igår och idag gick de ännu bättre än igår, så de känns himla bra! nu blir de att krypa ner i soffan och för andra gången läsa Ljudet av ditt hjärta, som jag började på igår! böckerna är så bra, att dom är värda att läsa igen och jag passar på när Samuel är borta - han tycker jag är tråkig när jag läser! :) jag hoppas han kommer hem imorgon! :)

tillbaka på banan

de känns redan som att jag kommit in i vardagslivet! jag kände att jag var tvungen att göra något drastiskt, så att jag kom på banan igen! så i lördags klev jag upp, for och simmade en halvtimme, åkte hem och tvättade allt jag kunde hitta. och de känndes som en bra början! :) igår åkte Samuel till lycksele, så jag passade på att städa lite och tog en joggingtur. de enda som skulle behöva göras nu är att storhandla, men de får bli när samuel kommit tillbaka med bilen. :)

joggingturen igår fick förvånandsvärt bra, jag testade en annan väg än den jag brukar ta och den här ska jag fortsätta med. men de blir nog ingenting idag pga regnet, sen måste man ju ha en vilodag lite då och då! :)
min nya runda! :)

jippi

jag vill inte låta negativ, men de känns skittråkigt att komma hem efter semestern! nu börjar vardagslivet, och de enda jag vill är tillbaka till stugan - där finns inga måsten! men jag ska njuta av den här helgen, jobba nästa vecka och sen ta tag i de här och se vad jag och sambon hittar på för roligt! :)


RSS 2.0