Het köttfärs m. bönor & chili

4-6 port.
4 port. ris
500g köttfärs
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1-2 röd chili
1 msk olja
1 tsk chilipulver
½ dl chilisås
1 dl vatten
350 g majs
400 g kidneybönor
400 g stora vitabönor
1 dl persilja
salt och peppar
Bröd:
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl gräddfil
1. Koka ris.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
3. Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljs i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten, rör om och låt sjuda ca 5 minuter.
4. Skölj bönorna och blanda ner dem och riset i pannan. Låt de bli varmt och strö över persilja.
5. Brödet: Blanda alla torra ingredienser och tillsätt gräddfilen. Knåda till en smidig deg och låt den vila några minuter.
6. Dela degen i 4 delar och kavla ut den till tunna bröd. Stek dem i en torr och het stekpanna, ca 1 minut på varje sida.
Man kan välja om man bara vill ha ris till eller om man vill äta med brödet. jag valde att blanda ner ris i röran och sedan äta med brödet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0