Älgfärsjärpar

4 port.
 
Järparna:
500 g älgfärs
1 gul lök
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
½ dl finhackad persilja
salt och peppar
 
Kantarellsås:
1 liten gul lök
150 g kantareller
2-2 ½ dl matlagningsgrädde
1 ½ msk kalvfond
salt och vitpeppar
 
1. Järparna: Skala och finkacka löken. Stek den lite i en stekpanna med smör.
2. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt de svälla ca 5 minuter. Tillsätt sedan lök, färs, ägg, persilja, salt och peppar. Arbeta ihop det till en jämn färs.
3. Forma järparna som avlånga biffar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 5 minuter.
4. Kantarellsås:  Skala och finhacka löken. Borsta svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen på medlevärme i en stekpanna tills vätskan dunstat bort.
5. Höj värmen och lägg i lite smör och löken. Stek tills svampen och löken fått fin färg.
6. Häll på grädden och fond. Krydda med salt och peppar. Låt puttra 2-3 minuter.
Servera järparna med någon slags potatis och kokta grönsaker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0