Lasagne

4-6 port.
 
Köttfärssåsen:
1 gullök
400-500 g köttfärs
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal olek
2 st buljongtärning(kött eller grönsak)
salt, peppar, timjan
 
Ostsås:
4 msk mjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
 
9-12 lasagneplattor(beroende på formens storlek)
2 dl riven ost
 
1. Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i en stekpanna med smör.
2. Tillsätt tomat kross, tomatpuré, sambal och buljongtärning. 
3. Låt puttra på svag värme ca 15 minuter och krydda efter smak. Gör ostsåsen under tiden.
4. Ostsås: Mät upp mjöl i en kastrull och tillsätt lite av mjölken. Vispa till en degig smet och tillsätt resten av mjölken.
5. Koka upp under omrörning och låt småkoka ca 3 minuter. Tag kastrullen från plattan och rör ner osten och smaka av med salt. 
6. Tag fram en ugnssäker form och häll i lite av ostsåsen. Lägg på plattor och bred på köttfärsen. Lägg på plattor, ostsås och köttfärs. Lägg på plattor, ostsås och sist den rivna osten.
7. Gratinera i ugnen i 225° i ca 25-30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0