Groddar


Alfalfafrön - efter 1 dag syns det inte så mycket på alfalfafrönen!

Mungbönor - här ser man att de spruckit upp lite!

Ca 1 dl gröna linser eller mungbönor
Ca ½ dl alfalfafrön
= 5-10 del groddar

1. Skölj bönorna/fröna i en sil och plocka bort ev. skadade frön.
2. Blötlägg dem sedan i en rymlig glasburk, skål eller plastlåda. Linserna ska stå 10-12 timmar och alfalfafrön 5-6 timmar.
3. Häll av vattnet genom en sil och lägg tillbaka de väl avrunna fröna. Täck med en bit folie.
4. Ställ burken mörkt och ganska varmt, tex i ett köksskåp.
Skölj fröna 2 gånger varje dag. Efter 1-2 dagar börjar groddarna synas och är utvuxna efter 4-5 dagar. Mot slutet kan man ställa groddarna ljust, då blir de gröna och rika på A-vitamin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0