Tunnbrödrulle med räkröra, ägg och potatis


Som ni förstår av rubriken ska mackan vara rullad. men jag fyllde dom lite mycket, så dom gick inte att rulla.
Tips! om man fyller dom lite mindre kan de räcka till 4 rullar eller mackor! De kan vara bra för varken jag eller Samuel orkade hela mackan!

4 st rullar
4 st tunnbröd
6 st stora potatisar
4 st ägg
sallad

Räkröra:
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
170 g räkor
1 st rödlök
½ st citron
½ dl gräslök
½ dl dill
salt och peppar

1. Sätt på potatisen och koka dom tills den är mjuk. Sätt också på äggen och koka dom 7-8 minuter.(när potatisen och äggen är klar, spola dom i kallt vatten)
2. Under tiden hacka löken. Riv skalet och pressa saften från en halv citron.
3. Blanda creme fraichen med majonäsen, salt och peppar. Har du färska örter hacka dom och tillsätt, är dom frysta tillsätt dom bara. Blanda sedan ner löken, citronen och räkorna.
4. Pressa potatisen så den inte är så stora bitar. Skiva sedan äggen.
5. Skölj salladen och lägg några blad/strimlor på brödet. Lägg på potatis, ägg och räkröran.

Kommentarer
Postat av: jessica

de blir uppe i luleå :P

2009-10-07 @ 20:59:00
URL: http://jessicanylanderr.blogg.se/
Postat av: nathalieh

sv. nathalieh heter jag :)

2009-10-07 @ 21:31:29
URL: http://sofianathalieh.blogg.se/
Postat av: Camilla

Åh såg riktigt gott ut! Synd att man inte tål räkor, får byta ut det mot något annat :)

2009-10-07 @ 21:43:51
URL: http://mysstund.blogg.se/
Postat av: Fotograf - Kristina Bäck

sv: jaa men det är också en bra grej =)

2009-10-07 @ 22:33:57
URL: http://studiokiix.blogg.se/
Postat av: Weronica - Med Livet Som Insats

Mumsigt värre med andra ord :)

2009-10-07 @ 23:25:40
URL: http://weris.blogg.se/
Postat av: Jonna

Det låter jätte gott! :)

Jag älskar räkor, finns nästan inget godare ♥

2009-10-09 @ 17:25:23
URL: http://enlitenrosabubbla.blogg.se/
Postat av: Sofia

Det såg riktigt gott ut!

2009-10-10 @ 12:59:34
URL: http://sofiacharlotta.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0