Köttfärssås och spaghetti



4 port.
400 g köttfärs
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
1 st burk champinjoner
1 burk tomatkross, gärna med chili smak
2-3 dl creme fraiche
1 liten burk majs
salt, peppar, grekiskt/italiensk slladskrydda

1. Finhacka gullöken och pressa vitlöken. Fräs de i olja tills löken blivigt mjuk. Tillsätt köttfärsen och 'mosa' den så det inte är några klumpar kvar. Krydda.
2. Skala och riv morötterna. Rör sedan ner de champinjonerna och majsen i köttfärsen och tillsätt tomatkross och creme fraiche. Servera när allt blivigt varmt.

Vill man använda färska champinjoner går de jätte bra, de blir såklar godare. Köttfärssås är en snabb och lätt maträtt. Jag lagar den ganska ofta här hemma, så vi har ett lager med chilitomatkross och champinjoner på burk.

PS! Åsa skriv in din blogg adress, så jag kan svara! :)

Kommentarer
Postat av: åsa

kul att se! :) gjorde din tortelini gratäng förresten, minus svamp då och hade smak ost och skinka, vet inte vilken du hade! va jättegott :)

2009-10-15 @ 23:00:22
URL: http://asaampersson.blogg.se/
Postat av: NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Vad gott!! Försöker få barnen att äta mer grönsaker, så det här ska jag prova! Alltid bra att "gömma" dem i maten! :)

2009-10-15 @ 23:03:34
URL: http://naisy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0