Baconlindad kyckling med morotsbulgur och chilisås

2-3 port.
2-3 st kycklingfiléer
salt, peppar, timjan och rosmarin
1 paket bacon
2 st morötter(till bulgur)
1 st buljongtärning, grönsakstärning
Chilisås:
2 dl matyorhurt
3-4 msk chilisås
en klick sambal olek
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1. Dela kycklingen på längden. Fräs den sedan i olja så den får fin färg och krydda.
2. Linda sedan bacon runt den och sätt in den i ugnen på 225° grader i ca 20 minuter.
3. Sätt på bulguren och använd gärna en buljongtärning för att få extra smak.
4. Skär morötterna i bitar och lägg ner dom i bulguren.
5. Blanda alla ingredienser till chilisåsen.
Ps. anledningen till att de blir 2-3 portioner är för att jag lagar matlådor åt Samuel. :)
Kommentarer
Trackback