Kiruna


Kiruna är fint och jag lever! jag har mycket att skriva, så jag sammanfattar helgen när jag kommer hem till vännäs på måndag. nu ska vi duscha, göra oss i ordning, äta god middag och dricka alkohol! :) ha en trevlig halloween! :)

kiruna here we come!

Snart åker vi iväg, 8 timmar och 65 mil framför oss. det kommer att bli en lång kväll/natt , men jag har förberätt med pastasallad, juice, coca cola, godis, tidningar och dator. Jag tar med mig datorn så jag kan se på film om jag blir uttråkad, eller kanke Family guy så Samuel håller sig vaken :)
Jag ska nog kunna uppdatera någon gång under helgen. jag vet inte om Paulina har trådlöst, annars får jag låna hennes dator. de ska bli så kul att se hur de ser ut där uppe, jag har aldrig varit så långt upp i landet :)

Det här blir mitt sista inlägg innan vi åker, så hejdå! :) ha en bra helg!

packningslista

Sitter och äter lunch nu. jag har gjort en pasta och skinksallad som vi ska ha med oss i bilen ikväll, och de vart ganska mycket så jag tänkte att de var lika bra att äta de nu :) när jag ätit klart är de packning som gäller. såklart har jag gjort en lite lista, så att jag kan checka av vad jag packat ner :)

Kläder:
¤
Byxor x3
¤ T-shirt x3
¤ Linnen x2
¤ Tröjor x2
¤ Trosor x3
¤ Sockar x3
¤ Bhar x1
¤ Skor x3

Hygien:
¤
Shampo och balsam
¤ Duchkräm
¤ Body lotion
¤ Ansikts rengöring
¤ Ansikts kräm
¤ Deo
¤ Smink
¤ Hårprodukter

Övrigt:
¤
P-piller
¤ Kamera
¤ Laddare
¤ Internetdosa
¤ Dator + sladd
¤ Skivor
¤ Mat

hmm. jag har en känsla av att jag packar alldelens för mycket för att vara borta lördag, söndag, måndag :) Fattas de något säg gärna till! :)


Bus eller godis?

min kusin Jennie och hennes kompis var just förbi och frågade ; Bus eller godis? Jag var tvungen att säga bus för jag rensade min godisskål igår och hade inget kvar. Jag erbjöd dom kakor, men de gick inte. så dom sa hejdå, vi kommer tillbaka med toalettpapper och ägg. Jag gick in igen och hade tanken av att stiga upp imorgon bitti och ha ägg fulla fönstrena och toalettpapper över hela gården! ibland har jag tur, och de hade jag ikväll. Jag kom på att mamma fick hem säkert 20 geisha chokladkakor från jobbet häromveckan och Samuel tog hem några hit. vi hade en kvar i kylen, så jag praktiskt taget sprang till kylen tog ut chokladkakan, sprang till dörren och ropade på Jennie! så nu slipper jag förhoppningsvis vakna till en stökig gård :)
Det är alltid kul när små kids kommer förbi och vill att man ska beställa eller köpa saker. Jennie och hennes kompis var förbi tidigare i höst ochså och då köpte jag och syrran varsin påse kola av dom :)


rubrik

Det går inte framåt med min packning. de ända jag har gjort en lista på vad som ska med, men de får väl bli imorgon. Jag får stiga upp tidigt imorgon, så jag hinner med allt. det blir att planera dagen imorgon. jag får gå ner på affärn och handla och ha de som uppvärmning till träningen :)

Ikväll blir de Mammas pojkar och den där debatten med Kissie och Linda Rosing klockan tio. de ska bli spännande att se dom diskutera. Om man kollar på när Kissie var med i Arschberg, var hon ju ganska bra. betydligt bättre än Paow och Dessie iallafall! :)

duscha

Jag har just prövat ett nytt träningsprogram. Samuels mamma hade tre dvd skivor med olika träningar, effektiv förbränning, fast & välformad och platt mage, stark rygg. jag har tänkt pröva dom när jag har vilodagar på mitt träningsschem. nu ska jag duscha sen har jag massor att göra innan imorgon!

Allt som ska göras innan vi åker imorgon:
¤
Tvätta kläder
¤ Packa alla kläder och små saker.
¤ Träna(imorgon)
¤ Köpa med oss något vi kan äta i bilen. plus kattmat!
¤ Vattna blommorna
¤ Kolla hur mycket pengar jag har på kontot!
¤ Gå ut med soporna och komposten
¤ Fixa skivor
¤ Hacka ihop en pasta och skinksallad





13 saker en tjej aldrig skulle säga

¤ Kan inte vårt förhållande bli mer fysiskt? Jag är trött på att bara vara vänner...
¤ Låt du bara toalettringen vara uppe, det är lättare för mig att duscha då.
¤ Jag tycker håriga häckar är riktigt sexigt.
¤ Wow, lukta på den, du!
¤ Snälla, släng inte den där gamla t-shirten, hålen i armhålan är bara för söta.
¤ Den här diamanten är alldeles för stor!
¤ ...och på smekmånaden ska vi åka och fiska i Arjeplog!
¤ Wow, den är verkligen 14 tum!
¤ Får den här klänningen min rumpa att se liten ut?
¤ Jag har fel, du måste ha rätt igen.
¤ Vad säger du? Är det vår bröllopsdag idag?
¤ Är det samtalet till mig? Säg att jag inte är här!
¤ Jag struntar i om det är rea! 1500:- för en klänning av Armani är helt enkelt för mycket!


Korvstroganoff med ris



4 port.
15-20 cm falukorv (hur skriver man hur mycket korv som behövs?)
1 st gullök
2-3 dl matlagningsgrädde (mängden varierar beroende på hur mycket sås man vill ha)
1 dl chilisås
 salt och peppar
 idealmjöl till redning

1. Koka ris enligt förpackningen.
2. Hacka löken och skär korven i bitar. Stek tills korven fått fin färg och är genomstekt.
3. Tillsätt matlagningsgrädden och chilisåsen. Krydda och red av den.

nya skor

Var på stan med mamma och Tina igår, Samuel följde också med efter han slutat jobba. mamma skulle till optikern, så jag och Tina gick och kollade efter skor till mig. jag skulle vilja ha ett par stövlar nu till vintern. Jag ser hur många människor som helst som går omkring med skitsnygga stövlar, men jag hittar aldrig några. De vart iallafall ett par skor från Dinsko. Jag har kollat på dom länge men de har aldrig blivigt av att jag köpt dom. Men jag har världens bästa mamma, så hon köpte dom åt mig :)
Hon har också tagit hem nya hårvårdsprodukter från TRESemme, som jag ska få. :) hon är bäst!


tävling

Åh, de är så kul att vara med i tävlingar. jag vinner i princip aldrig, men de är ju alltid värt ett försök! :) Jag tävlar om hårprodukter från http://www.forhair.se/. de finns massa olika produkter och märken, så de finns något för alla :) jag själv valde d:struct molding cream från D:fi och en beach spray från disp. Gå in hos http://fokis.se/2009/october/tavling-vinn-harvardsprodukter-eller-platta.html#comment och tävla ni också! :)
  

skräckslagen!

Jag har sovit skit dåligt nu på morgonen. när samuel for till jobbet låg jag halvvaken från halv fem till efter sex. att detta tack vare Johnny! han var tvungen att visa en skräckfilm igår, eller de är ett par som filmar i sitt eget hem och sedan har någon regiserat(stavning?) filmen. Det handlar om att de är något djur eller en människa som är efter tjejen och de händer sjuka saker. hon står i sömnen i flera timmar och hon blir dragen ur sängen och släpad till ett annat rum. filmen slutar hemskt och jag tänker inte berätta hur, om någon skulle se filmen! den var riktigt äcklig iallafall och har tänkt på den hela morgonen! så nu tänker jag sitta i vardagsrummet tills Samuel kommer hem! :)


hittade en video


Hon är ju ett skämt! gillar man inte barn, ska man inte skaffa bara för att de behöver hända?!

regn

Godmorgon! idag vart de en sen morgon, även fast jag gick och la mig halv tolv för att jag skulle orka upp imorse. men när klockan ringde så vände sig Samuel om och kramade mig, då kunde jag inte stiga upp! :) Om man ska välja mellan att kliva upp i ett kallt hus eller ligga kvar i en varm säng med en underbar kille, då tvekar man inte! :)
Du läser inte min blogg, men får alltid reda på vad jag skriver i den! om de så är av din syster eller mina vänner, så jag älskar dig Samuel! :)

Idag står de joggning på schemat, men de är så regnigt ute och jag känner hellre för en lång promenad :) men jag tror att jag ska väcka Samuel nu och laga lunch, sen promenad. då kanske jag får sällskap också :) tjing

tävling


det är inte många dagar kvar tills den börjar visas på bio. Jag vill så gärna se den på bio och inte här hemma på datorn med dålig kvalla. jag vet bara inte vem jag ska gå med, Samuel vill ju inte gå med mig, men om jag så måste gå själv gör jag de! :)

kandee shop

Jag är shoppingsugen! eftersom jag inte vann tävlingen hos http://www.kandeeshop.se/, så funderar jag på att köpa mig ett linne och en tröja därifrån. Jag gillar verkligen hennes teckningar, dom är snygga och coola! :)

Linne, 199:-

Hood, 425:-

Det här trycket hade jag gärna haft på ett linne. kameran är ju en av mina bästa vänner! :)

huh?

Är det bara jag som missat att Katrina och Bingo ska få en bäbis!? Jag hade ingen aning om de, jag hörde de nu på Idol eftersnack. jag kan inte tänka mig någon av dom som förälder!

kiruna!

Bokat och klart! nästa helg åker jag och Samuel upp till Kiruna för att hälsa på kusin Paulina och Fredrik. det blir nice att få se storstaden för första gången :) jag hade tänkt skriva en liten ta-med-lista, så jag får med mig allt. Jag vet ju inte vad som kommer att hända så de är väl bäst att ta med vanligakläder, myskläder, partykläder och täckbyxor! ;) de ska blir så roligt att få träffa dom igen, de är väl någon månad nu sedan sist!

Ikväll blir de Idol och godis för min del! Samuel jobbar kväll idag igen, så han kommer hem vid 6 imorgon bitti. typiskt!


tidsfördriv

10 favoriter:
Färg:
 rosa
Mat: all mat!
Band: Nightwish
Film: just nu är de Twilight!
Bok: Sophie Kinsellas böcker
Sport: gillar inte sport.
Årstid: Sommar!
Veckodag: lördagar
Glassmak: choklad!
Tid på dygnet: kvällen

9 för tillfället:
Humör: trött
Smak: ingen?
Kläder: mjukisbyxor och t-shirt.
Bakgrund: vad?
Nagellack: hade ett som glittrade, men de är snart borta.
Tid: 01:06
Omgivning: mörkt och 8 simple rules
Irritationsobjekt: Arthur som ligger och har ryckningar i kroppen :)

8 första:
Bästa vän:
 Paulina! :)
Screen name: va?
Husdjur: marsvinet sötnos!
Piercing: öronen
Förälskelse: Samuel! :)
Musik: spice girls antar jag!
Bil: har inte ens körkort.
Kyss: hmm, inget jag vill nämna.

6 senaste:
Mat: kyckling med morotsbulgur och chilisås.
Dryck: vatten
Biltur: måndags till Lycksele.
Kyss: ja, innan Samuel åkte till jobbet fick han en hejdå-puss :)
Spelad låt: någon på mtv.
TV-program: 8 simple rules nu.

5 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner:
 nej!
Badat naken: ja, hemma i badkaret :)
Varit med på TV: nja, de tror jag inte.
Kysst någon du inte känner: hmm, de kan hända.
Gjort något du ångrar: ja absolut!

4 saker:
Du gjorde igår kväll:
 umgicks med Linda, Patrick och Emma! :)
Du kan höra just nu: tv:n
Du inte kan leva utan: familj, pojkvän & vänner! :)
Du gör när du har tråkigt: just nu har jag tråkigt, så jag hittade den här listan.

3 personer:
Du kan berätta allt för:
familjen, Samuel & Paulina!
Du tycker om: igen familjen & vännerna.
Du inte gillar: ja, just nu är de inte så många! :)

2 val:
Kaffe eller te:
 inget av de!
Vår eller höst: hösten är finare, men våren är närmare sommaren! :)

1 önskan: att Samuel kom hem, så jag slipper sova ensam! :)

julen är snart här

ensam ikväll igen, de är tråkigt! jag väntar på att Big brother ska börja, de är mitt tidsfördriv på kvällarna då Samuel jobbar natt. Jag sitter också och kollar lite på internet efter bra julklappar. de skulle vara skönt om man kunde betställa några från internet, så man slapp gå på stan hundra gånger innan man hittat paket till alla. de skulle också vara skönt att ha gjort bort några julklappar redan nu, så man slipper lägga ut alla pengar i december.
Mamma har frågat efter en önskelista, men jag vet inte riktigt vad jag önskar mig. så jag ska fundera lite på de, de är ju trots allt inte så länge kvar till julafton, 63 dagar :)

Tacopaj



1 form/4-5 port.
Pajskal:
4 dl vetemjöl
50 g margarin
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

400 g köttfärs
1 gullök
1 påse tacokrydda
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
10 cm gurka
2 tomater
1 liten burk majs
2 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda alla ingredienser till pajskalet och knåda till en deg(det går också att köra i matberedaren). Tryck ut degen i en ungssäker form och förgrädda skalet i 10 minuter.
3. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. När köttfärsen är genomstekt tillsätt kryddan.
4. Hacka gurkan och tomaterna och rör ner dem och majsen i köttfärsen. Blanda allt och häll ner de i pajskalet.
5. Blanda creme fraichen och majonäsen och bre de över köttfärsen. Riv ost och strö över. Grädda!

jag vill ha din här nu!

ååh, jag vill inte sitta hemma ensam på kvällarna! jag tycker att Samuel ska komma hem nu så jag slipper gå och lägga mig ensam. Att sova själv är de sämsta som finns. jag måste ha kolsvart när jag sover, men när jag är ensam måste jag ha en lampa tänd. jag hör också massa ljud som säkert inte ens existerar, men jag inbillar mig så jag ligger och är rädd i sängen.

turkiet resan 2007 :)

glass med hallon?

Kusin skrev att hon äter pepparkakor och dricker julmust. de vattnas i munnen när jag tänker på de! de är några gånger per år man äter och dricker de och nu känns de verkligen som de är dags att köpa hem ett lager! :) jag är riktigt sockersugen, så jag funderar på att ta lite glass med hallon :)


handla, träna, sen besök

Godmorgon! Nu ska jag ta en promenad ner på affärn och handla lite till middagen ikväll. Linda, Patrick och Emma ska komma och hälsa på och då ville dom ha mat. Jag tänkte att jag skulle använda köttfärs, men kom inte på något jag kunde göra. men Samuel kom med den smarta iden att göra tacopaj och de är ju snabbt och enkelt.  receptet kommer väl ev ut sen! :) efter jag handlat ska jag träna, de känns skönt att jag ska vara inne idag, de ser kallt ute i skogen :)

världens minsta klyfta?

Godmorgon alla! Åt nyss en clementin och hittade världens minsta klyfta. jag var tvungen att ta ett kort :)


Jag har varit lite inakvit dom senaste dagarna. I söndags hade vi besök av Samuels mamma och Peter och sen på kvällen var vi och lagade mammas bil. igår var vi i Lycksele och hämtade en hylla som morfar hade och så passade vi på att hälsa på Linda, Patrick och Emma. men nu är jag tillbaka! :)
Sotar´n har varit här just och kollat öppenspisen. därav anledningen till att jag var uppe halv sju imorse. nu ska jag byta om och sedan ta min joggingtur som jag missade igår!

jag som brunett

Ja, jag försöker få en bild på mitt hår. när jag tar kort med webkameran ser håret ljusare ut än vad de är och det är svårt att ta kort med systemkameran. men ni får tänka er att de är lite mörkare :) jag får fråga om Samuel kan ta ett kort när han kommer hem, så de blir rätt :) men som ni ser är de fortfarande blont kvar. syrran gjorde slingor, så de är inte helt brunt, men mer brunt än blont :)

beslutsångest

Dags för träning nu. jag har inte haft så mycket tid i veckan, så jag ligger en dag efter i schemat. men de blir bra nästa gång jag har vilo dag. Jag kan inte heller bestämma mig om jag ska jogga i skogen, ta en dusch och bara vara hemma eller ta en lång promenad ner till mamma och umgås med syrrorna :) syrran åker hem imorgon och då ser jag inte henne förns till jul, så de skulle vara kul att umgås en sista dag med henne! :)


jag är BRUNETT!

Godkväll alla! Jag har blivigt brunett idag! :) yes, de vart riktigt snyggt, syrran gjorde ett bra jobb! :) Jag klippte mig i onsdags och färgade de idag, så jag är som en ny person och jag är jätte nöjd! :) klippningen är inte så stor skillnad från förut, syrran ville vänta till jul och fixa en crazy frisyr då. Hennes lärare är på besök i London nu och kollar in de senaste frisyrerna, så till jul blir de en annan Julia :) jag lägger kanske upp en bild imorgon. nu ska jag lägga mig i sägen med Samuel så jag orkar upp imorgon! :)

statistik

Avokado och apelsin till kvällsfika, mumms :)
så här ser statistiken ut nu och de känns jätte roligt! :)

Köttfärssås och spaghetti



4 port.
400 g köttfärs
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
1 st burk champinjoner
1 burk tomatkross, gärna med chili smak
2-3 dl creme fraiche
1 liten burk majs
salt, peppar, grekiskt/italiensk slladskrydda

1. Finhacka gullöken och pressa vitlöken. Fräs de i olja tills löken blivigt mjuk. Tillsätt köttfärsen och 'mosa' den så det inte är några klumpar kvar. Krydda.
2. Skala och riv morötterna. Rör sedan ner de champinjonerna och majsen i köttfärsen och tillsätt tomatkross och creme fraiche. Servera när allt blivigt varmt.

Vill man använda färska champinjoner går de jätte bra, de blir såklar godare. Köttfärssås är en snabb och lätt maträtt. Jag lagar den ganska ofta här hemma, så vi har ett lager med chilitomatkross och champinjoner på burk.

PS! Åsa skriv in din blogg adress, så jag kan svara! :)

jag skulle kunna leva som en lyxhustru.

Idag är jag en riktig hemmafru. Jag håller på att tvätta alla kläder, jag har diskat, dammsugit, dammtorkat, vattnat blommor och skrubbat ugnen :) de är ganska skönt att städa, att få ordning på allt. nu ska jag gå tillbaka till städandet och kolla vad som mer kan göras! :)

musik

Godmorgon! :) ska träna nu så jag skriver efter jag gjort de.

Dom här ska vara med och spela på Rosabandet galan och jag tycker verkligen dom är jätte bra. Jag skulle gärna vilja kunna spela fiol! :)

shopping

Var inne i Umeå med mamma idag. vi behövde båda nya jackor, så vi for på Intersport och shoppade. Jag hittade en jacka för 1300:-, ett par överdragsbyxor för 400:- och ett pannband för 190:-. Det var inte tänkt att jag skulle köpa byxorna, men mamma tyckte jag skulle köpa dom så jag inte behöver frysa när jag ska gå ner till henne i vinter :) pannbandet köpte jag också så jag inte ska frysa om öronen när jag är ute och joggar.

shopping

äntligen har jag fått tummen ur och tagit kort på de jag shoppade förra veckan. De vart ett par svarta byxor för 299:- och ett par jeansleggings för 249:-, båda paren är från Gina tricot. De vart också ett par mockaskor för 270:- på 59:an. skorna var på rea, så de var bra! :)



Nu ska jag ta mig en joggingtur. de är vindstilla just nu, så de blir perfekt :)

lördagen

här är lite bilder från igår! :)

feta förfesten ;)



Jag Tess Carro & Åsa :)

Carro & Jennie

Åsa & Sandra

Carro & jag

Jennie & Tess



söndagar är tråkiga

Jaha, söndag idag och Samuel har just åkt iväg till jobbet. De känns konstigt att han jobbar på natten, men de är väl bara att vänja sig. de blir ensamt när jag ska sova, så jag hoppas att Dartanjang och Arthur håller mig sällskap! :) jag vet inte vad jag ska hitta på ikväll, jag ska se om de är någon film på tv annars blir de väl att datanörda :)

Igår vart det middag på Plaza och utgång på Krogen krogen med tjejorna. Jag hade jätte trevligt och jag hoppas att de inte dröjer lika länge tills nästa gång! :)


Våfflor

De vart våfflor till lunch idag! vi hade inte så mycket till mat hemma, så våfflor satt fint! :)


8-9 st våfflor
100 g smör
4 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

1. Smält smöret. Blanda mjölet och bakpulvret och tillsätt mjölken. Rör om tills smeten är slät och häll ner smöret. Grädda! Servera med grädde och sylt.

godnatt

äntligen hemma! jag har haft jätte kul ikväll, men jag är trött! ska lägga mig nu och sova bort hela dagen! :) puss och godnatt

är du smart nog?

Jag kom att tänka på en knepig sak för ett tag sedan, som jag funderat lite på. Om ett lejon är rädd, hur säger man då det? ett rätt lejon? en rädd lejon? ett rädd lejon? ja, jag kommer iallafall inte på något smart! någon som är smartare än mig och vet hur man säger? :)

lördag

Godmorgon! :) vilken härlig gad de är idag! de är soligt och vindstilla. Jag ska äta frukost nu sen ska jag ta mig en promenad ner på ica och köpa inpregnering till mina nya skor! :) jag ska försöka lägga in bilder på mina nya byxor och skor idag! Träna ska jag också försöka hinna med, de är prio ett efter jag varit på ica.
Ska ut och äta middag med Tess och Carro ikväll. de var länge sedan jag träffade dom, så de ska bli trevligt att umgås! :)


Överst: Sandra Mitten: Jag Underst: Tess. Jag skulle kunna lägga ut hur många roliga bilder som helst, men de får bli någon annan gång. den här bilden är iallafall från när vi gick skolan! :)

veckans blogg !

jippi! är nominerad till att bli veckans blogg igen! de är roligt, även om man inte vinner så känns de roligt att någon vill ha med en i tävligen! :) om ni vill rösta på mig eller någon annan av dom nominerade bloggarna gå in här: http://weris.blogg.se/2009/october/har-kommer-dom-utvalda-bloggarna.html#comment :)

de verkar bli en lugn dag!

Att göra idag:
¤
Träna och duscha!
¤ Äta lunch.
¤ Stan
¤ Middag med familjen!
¤ Idol?


tävling hos KanDee !

Godmorgon allihopa! Jag är här för att skriva om en tävling där du kan vinna jätte fina t-shirts och linnen från KanDee. Hon är en jätte duktig konstnär som ritar snygga och coola motiv som hon sedan trycker på tröjor och canvas. För att vara med och tävla gå in här: http://www.kandeeshop.se/ :)

här är några av hennes teckningar! :)

skoooor

Jag har inte så mycket på hjärtat ikväll! var en snabbis på stan idag, men jag hittad inga skor som jag var ute efter. så jag tror att de blir stan imorgon igen, jag behöver verkligen nya skor! :)
ja, jag skriver imorgon då jag kanske har något vettigt att skriva! tjing

ps. jag är nominerad till att bli veckans blogg. rösta på min blogg här: http://sofianathalieh.blogg.se/2009/october/draft-okt-8-2009.html 


stan

Ska cykla till bussen nu, ska in till stan och shoppa lite! :) eller jag hoppas att jag ska hitta något fint! jag bjuder på bilder på  mig och Arthur! :)


Tunnbrödrulle med räkröra, ägg och potatis


Som ni förstår av rubriken ska mackan vara rullad. men jag fyllde dom lite mycket, så dom gick inte att rulla.
Tips! om man fyller dom lite mindre kan de räcka till 4 rullar eller mackor! De kan vara bra för varken jag eller Samuel orkade hela mackan!

4 st rullar
4 st tunnbröd
6 st stora potatisar
4 st ägg
sallad

Räkröra:
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
170 g räkor
1 st rödlök
½ st citron
½ dl gräslök
½ dl dill
salt och peppar

1. Sätt på potatisen och koka dom tills den är mjuk. Sätt också på äggen och koka dom 7-8 minuter.(när potatisen och äggen är klar, spola dom i kallt vatten)
2. Under tiden hacka löken. Riv skalet och pressa saften från en halv citron.
3. Blanda creme fraichen med majonäsen, salt och peppar. Har du färska örter hacka dom och tillsätt, är dom frysta tillsätt dom bara. Blanda sedan ner löken, citronen och räkorna.
4. Pressa potatisen så den inte är så stora bitar. Skiva sedan äggen.
5. Skölj salladen och lägg några blad/strimlor på brödet. Lägg på potatis, ägg och räkröran.

hoppas inte mina tänder ramlar ut.

Samuel har plockat fram fika, så nu ska jag offra mig och ta en moccaruta! :)
jag har varit apoteket idag och köpt flourskölj, dentan. jag brukar skölja med dentan på kvällen och eftersom jag hade ett kariesangrepp nyligen tyckte jag att de var bäst så. jag måste försöka ta hand om min mun för snart kommer de att kosta skjortan! :)

godmorgon alla!

Att göra idag:
¤
Träna och duscha!
¤ Ångbada ansiktet, ansiktsmask och plocka ögonbrynen!
¤ Cykla ner på apoteket!
¤ Kratta gräs mattan(de skulle behövas, men ska jag orka?)

Tortellinigratäng


Jag har inte mycket att skriva ikväll, så jag tänkte jag skulle avsluta kvällen med kvällens middag. :)

4 port.
tortellini till 4 port.
1 paket bacon
1 st gullök
5-6 st champinjoner
1 burk majs
3 dl matlagningsgrädde
½-1 dl chilisås
salt och peppar
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°
1. Koka tortellinin efter anvisningen på paketet.
2. Hacka gullök, champinjoner och baconen. Fräs dom sedan tills löker blivigt mjuk och baconen fått lite färg.
3. Blanda matlagningsgrädden med chilisåsen och salt och peppar. (du kan även ha i vitlök och sambal olek om du vill ha lite mer sting). Riv osten.
3. När tortellinin är klar blanada den med löken, champinjonerna, baconen och majsen. Lägg de i en ungssäkerform och häll över chilisåsen. Strö över osten. 'Grädda' i ugnen ca 20 minuter, tills osten är smält och såsen är varm.


ingen träning, foto istället

Ingen träning idag. jag trodde att jag hade styrka idag, men de visade sig att de är imorgon. Jag har gjort en användare på http://madeinlumpen.se/ där man får hjälpa att komma iform till lumpen. inte för att jag är säker på om jag vill dit, men jag tyckte att de var ett bra program. så nu ska jag försöka komma i topp form! :)

Jag har varit ute och fotat lite idag :) jag hade hoppats på att få med lite fina färger, men just nu är de mest bara gult, grönt & brunt ute. jag får kila ut lite senare och kanske gå lite längre in i skogen om jag ska hitta den perfekta höstbilden! :) 


vill du vinna tandblekning?


Vill du vara med och vinna en tandblekning, var med och tävla här: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2009/october/tavling-vinn-tandblekning.html#comment

tidsfördriv

Vad heter ni? Julia och Samuel
Hur träffades ni? Lunarstorm gjorde att vi började prata. men jag hade sett honom tidigare. 
Hur länge har ni varit tillsammans? Sedan 5:e januari 2005 :)
Är ni förlovade? Ja, det är vi. sedan 25 oktober 2005.
Bor ni ihop? Ja, vi bor i pappas hus just nu. men vi letar jobb och bostad i Lycksele! :)
Har båda körkort? Nej, Samuel tog de för något år sedan. men jag har inte riktigt börjat än.
Kommer du ihåg er första kyss? Det är svårt att komma ihåg, men jag tror att jag kommer ihåg den.
Vem sa jag älskar dig först? Det kommer jag inte ihåg, men jag tror att det var Samuel! :) 
Vem är äldst? Samuel är två år äldre än mig.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är oxe och Samuel är vattuman.
Har ni barn? Nej, det har vi inte.
Vem fyller först på året? Samuel.
Vem sjunger bäst? Haha! ingen aning. jag tror inte att de är jag, men jag sjunger jämt! :)
Håller ni i handen på stan? Nja, inte ofta, tyvärr! varför vet jag inte.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ne, de gjorde vi inte. Vi hade sett varandra några gånger här i Vännäs men aldrig pratat eller så.
Vad har ni gemensamt? Oj, de är nog ganska mycket, men just nu står de still i huvudet. Vänner och musik har vi iallafall gemensamt.
Blev du kär i första ögonkastet? Kär vet jag inte om jag kan säga. men jag tyckte han var jätte fin första gpngen jag såg han! :)
Har ni stora framtidsplaner? Barn och hus!
Har ni gråtit i varandras armar? Ja, det har vi.
Har ni varit utomlands tillammans? Vi var i turkiet, alanya 2007! :)
Vilket är erat bästa minne? Det finns många bra minnen med oss. de går inte att välja ut ett!
Vem lagar bäst mat? Jag skulle tro att de är jag, men Samuel är inte dålig när han väl lagar mat! :)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Kollar på tv/film, umgås med varandra och familj.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Nej, de gör vi. både jag och Samuel tycker nog att de är lite genant att pussas inför andra människor.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? 10 mil. men Samuel var hemma hos mig nästan varje dag :)
Blir du lätt svartsjuk? Tyvärr blir jag nog de ibland.
Brukar ni bråka? Bråka gör alla. jag skulle aldrig orka med ett förhållande om vi alltid skulle tycka samma sak om allt!
Ringer eller smsar ni mest? De är nog lika.
Vilken är hans finaste kroppsdel? Jag gillar armar, men han har söt rumpa! :)
Vad använder ni för preventivmedel? Jag äter p-piller.
Pratar någon av er i sömnen? Ne, de gör vi inte.

ego



tandläkaren!

Ronja Rövardotter visas på tv just nu och eftersom jag inte har något bättre för mig, sitter jag och sneglar på de medans jag kollar runt på datorn! :)

Jag gruvar mig också inför imorgon, ska nämnligen tillbaka till tandläkaren. Var där och lagade ett kariesangrepp för 10 dagar sen och nu gör de ont när jag äter och dricker. plus att de ilar i tanden som är framför! de jag är mest rädd för är att jag måste ta bedövning, jag hatar sprutor! de får hellre ila i hela kroppen än att dom sticker en spruta i munnen på mig. sist ville dom ta bedövning på mig men jag lovade att ligga stilla och de gjorde jag också! tandläkaren tyckte jag var så himla duktig, han sa att de var som om jag skulle haft bedövning! :) ne, de återstår att se imorgon om de blir spruta eller lidande!

jag kommer bli kändis!


Ja, vill du ha fler besökare på din blogg eller hemsida. Bli då medlem här: http://www.bloggtrafik.nu/index.php


Baconlindad kyckling med morotsbulgur och chilisås



2-3 port.
2-3 st kycklingfiléer
salt, peppar, timjan och rosmarin
1 paket bacon

2 st morötter(till bulgur)
1 st buljongtärning, grönsakstärning

Chilisås:
2 dl matyorhurt
3-4 msk chilisås
en klick sambal olek
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

1. Dela kycklingen på längden. Fräs den sedan i olja så den får fin färg och krydda.
2. Linda sedan bacon runt den och sätt in den i ugnen på 225° grader i ca 20 minuter.
3. Sätt på bulguren och använd gärna en buljongtärning för att få extra smak.
4. Skär morötterna i bitar och lägg ner dom i bulguren.
5. Blanda alla ingredienser till chilisåsen.

Ps. anledningen till att de blir 2-3 portioner är för att jag lagar matlådor åt Samuel. :)

dagens.

Dagens humör: uttråkad och trött
Dagens måste: försöka komma på någon middag!
Dagens vill hända: bättre väder!
Dagens frisyr: uppsatt i en knut.
Dagens outfit: leggings & Samuels tröja
Dagens person/er: eftersom jag är ensam hemma får jag nog svara Dartanjang och Arthur(katterna)!
Dagens dryck: vatten
Dagens dåliga: jag orkar inte ut och jogga när de regnar!
Dagens bra: massa idol på tv!
Dagens planer: slappa, tv och godis ikväll!
Dagens längtan: lycksele!
Dagens vill ha: massa pengar att shoppa för på internet!
Dagens saknad: samuel!

Middag

Godmorgon! min stora fråga idag är: är de värt att vara vaken när de är pissväder ute!? Jag blir bara trött när de regnar ute, sen fick jag inte upp någon eld imorse, så de är kallt här! jag ska försöka igen, men jag orkar inte nu!
Jag blir tokig, jag vet inte vad jag ska göra idag. De finns ju inget att göra! :/

Jag tänkte att jag skulle lägga upp middagar jag gör. varför vet jag egentligen inte, de kanske ger inspiration till någon annan! :)

Biffar med morotstzatziki och klyftpotatis   2 port
Biffar:
400 g nöt el. lammfärs
1 st ägg
1 st vtlöksklyfta
salt och peppar + massa kryddor, efter behag
 olja till stekning

Morotstzatziki:
2 st morötter
2 dl matyoghurt
1 st vitlöksklyfta
 salt och peppar

Potatisklyftor:
4-5 stora potatisar
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar + massa kryddor

Sätt ugnen på 200 grader.
1. Skrubba bort smuts och jord från potatisen. Dela den sedan i klyftor. Lägg dom i en ugnssäker form och krydda dem. Ställ in dem i ugnen och rör om då och då. Potatisen tar ca 25-30 minuter beroende på storlek.
2. Skala och riv morötterna. Blanda yoghurten, vitlöken och kryddorna i en skål. Rör sedan ner morötterna.
3. Blanda färs, ägg, vitlöksklyftan och kryddor. Forma sedan till 4 stora biffar.
4. Stek biffarna i olja ca 4 minuter på varje sida.


Hur kommer jag att se ut?

Jag fick ett sms av min syster igår. hon skrev att hon just klippt en jätte snygg frisyr på en tjej och att hon skulle klippa den på mig. Jag har ingenting att säga till om, så den 15 kommer Linn hem och ska klippa mig! de ska bli spännande att få en frisyr, just nu är de bara tråkigt och rakt! Jag vill ha alla frisyrer på samma gång. Jag vill ha långt hår & korthår, brunt hår & ljust hår, lång lugg & kort lugg. så jag tror att hon ska få klippa mig utan spegel så att de blir en överraskning! :)

fredag?!

Godmorgon! de känns som om de är måndag eller tisdag idag. Jag håller inte koll på dagarna längre :)
Sitter här och kollar på lite idol videos så här på morgonkvisten. Tycker lite synd om Camilla igår, som trodde att hon gick vidare men hon hörde fel. jag tycker egentligen inte att hon var så jätte bra, så de var rätt som gick vidare, men tv kunde gjort de på ett snyggare sätt. De var dumt att ställa Camilla och Karolina berdvid varandra.

Jag håller också på att tvätta lite idag och jag funderar på om jag ska ta en joggingtur idag, de känns som att de är bra väder för de :)


RSS 2.0