Pw

Nog är man mör i benen idag! powerwalk fram och tillbaka till vännäsby och hälsa på farmor, det gör sitt! :) Jag skulle egentligen bara gå en kortare runda men då kusin frågade om jag ville haka på tackade jag ja. Det är alltid trevligare att gå två stycken. Att träffa farmor var lika trevligt som alltid, hon var på benen pratade på :)
Nu ska jag avsluta min rast och fortsätta jobba! :)

Middagsrester blir lyxpizza!

 
Igår fick jag äntligen börja träna igen, hostan är borta och jag är frisk som en nötkärna! :) Samuel och jag körde ett pass på gymmet efter en långpromenad. Visst känner man av att man inte tränat på ett tag, men det känns så bra att vara igång igen! Jag har träningsvärk i varenda muskel som tränades igår. Därför startade vi denna dag med en långpromenad i solen och det var faktiskt riktigt varmt ute! :) Vi har inga andra planer för idag, så vi får helt enkelt vänta och se vad dagen bjuder på.
 
Vi grillade älgkött igår och det var gudomligt gott! Eftersom vi typ hade 2 kg kött försökte vi bjuda hit någon att äta med oss, men alla våra vänner hade annat för sig. Detta resulterade i att vi har massa kött kvar i kylen som behöver ätas upp och därför kommer vi att göra en lyxpizza till middag ikväll! :)
 

Vindarna vänder

MItt humör den senaste tiden har inte varit den bästa. Jag blir aldrig av med förkylningen och så låg jag i magsjuka i helgen. Men jag känner på mig att det håller på att vända! :) ikväll har jag blivit erbjuden att följa med på stand up med paulina och imorgon tror jag att det blir att börja med löpningen. :) Nu är min rast slut, tjing! 

Sjuk för tredje gången på en månad!

Den här förkylningen tar aldrig slut! Jag har varit förkyld till och från i en månad och börjar bli lite less. Träningen får ligga på hyllan nu när jag har feber och en sån jobbig hosta. men jag hoppas att det tar slut snart, så att jag får ta upp träningen igen och börja springa! :) Annars händer det inte allt för mycket. jag var hemma i torsdags och ledig i fredags, så mina dagar har bestått av att ligga i sängen och kolla på Desperate housewives! :) Vi har hunnit med en sväng till Umeå för att köpa en dörrmatta, så nu är hallen klar och jag ska försöka ta någon bild på den och lägga upp. Igår var vi hem till mamma och Kjelle, där Tina och Johan bjöd på färska jordgubbar och glass. Vi såg också melodifestivalen och en av mina favoriter vann! Jag la en röst på Robin och en på Sean Banan! :) I finalen i maj tror jag faktiskt att Robin kommer ha en stor chans, för den låten är riktigt bra! :)

Nostalgi

Samuel sitter och spelar musik och har hittat en spellista med filmmusik från Walt disney. Jag får många bra och roliga minnen från då jag var liten, jag tror jag älskade att se på film då! :) Han har spelat musik från Ariel, Björnbröder, Tarzan, Snövit och mina favoriter - Lejonkungen, Peter pan och Pocahontas! :) Själv hade jag skivan med alla låtar från Lejonkungen som jag nötte ganska bra, så dom kan jag utantill. Dock kunde jag inte början av Circle of life, men den har jag fått lära mig ikväll! :)
 
Nants ingonyama bagithi baba - Here comes a lion, father
Sithi uhm ingonyama - Oh yes, it´s a lion
 
Nants ingonyama bagithi baba
Sithi uhm ingonyama
Ingonyama
 
Siyo nqoba - We´re going to conquer
Ingonyama
Ingonyama nengw' enamabala - A lion and a leopard come to this open place
 
Jag minns att jag tyckte Pocahontas var så fin! :)

Gryta med fläskytterfilé och chorizo

4 port.
 
400 g fläskytterfilé
150 g chorizo
1 st paprika
½ dl vatten
2 dl creme fraiche paprika/chili
salt och peppar
 
1. Skär köttet och korven i skivor. Krydda köttet och stek det i en stekpanna med lite smör.
2. Lägg i korven och låt den steka med någon minut.
3. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar och lägg ner i pannan. 
4. Tillsätt vatten och creme fraiche och låt det koka på svag värme ca 5 minuter.
Servera med ris och sallad!


RSS 2.0