altanen - check!

Nu börjar det bli sommarfint ute på altanen. Ihelgen hade jag och Samuel storstädning där ute då vi slängde allt skrot som samlats, rensade ogräs och allt annat som hör storstädning-av-altanen till :) idag var jag på blomstergården och inhandlade lite så nu är sallad och kryddor planterade och blommorna satta i krukor! :) jag ser fram emot många varma dagar för ute! 
 
 

altanen - check

Nu börjar det bli sommarfint ute på altanen. Ihelgen hade jag och Samuel storstädning där ute då vi slängde allt skrot som samlats, rensade ogräs och allt annat som hör storstädning-av-altanen till :) idag var jag på blomstergården och inhandlade lite så nu är sallad och kryddor planterade och blommorna satta i krukor! :) jag ser fram emot många varma dagar för ute! 

sommar

 
Gårdagen spenderade jag mestadels hemma hos mamma och du var en riktigt trevlig dag :) Jag startade dagen med en joggingtur i värmen och det kommer jag försöka att inte göra om. Antingen måste jag ute tidigare på morgonen eller på kvällen. Men jag överlevde och tur var väl det :) Sedan begav jag mig ner till mamma där bonus systrarna och lilla Ellie väntade i solen. Vi satt ute på altanen hela dagen och njöt av det härliga vädret :) sedan bjöd mamma på god mat och kvällen spenderades i soffan med  tvtittande och kortspel! :)
Nu ligger jag ute på altanen och solar lite och jag längtar så efter semester! :)

Älgfärsbiffar med champinjoner

4 port.
 
500 g älgfärs
100 g champinjoner
1 liten gullök
1 ägg
2-3 msk kalvfond
2 msk maizena majsstärkelse
1 dl creme fraiche
Salt och peppar
 
1. Borsta och finhacka champinjonerna. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör till all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
2. Blanda färs, ägg, fond, majsstärkelse, ca ½ tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt creme fraich och blanda väl. Rör sist i svampfräset.
3. Forma färsen till åtta biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna, 4-5 minuter på varje sida.
Servera med ris och kokta grönsaker!
 
 
 
 
 
 
 

Mandelgratinerade hallon

4 port.
 
400 g frysta hallon
1 dl kesella vanilj
1 dl creme fraiche
1 dl mandelspån
 
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Lägg de frysta hallonen i 4 stycken ungssäkra potionsformar. Blanda kesella med creme fraiche och bred det över bären.
3. Strö över mandelspån och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter.

Lediga dagar och bonusmoster

Jag älskar att vara ledig! I onsdags slutade jag klockan ett och har nu ledigt fram till måndag. Min plan är att inte göra allt för mycket dessa dagar - ta det lugnt och njuta!
Vi åt middag hos Johnny och Sofia i onsdags, sen har vi hunnit med att kolla hockey, tränat gym och joggat :)

Idag har jag också blivit bonusmoster till Ellie, en väldigt söt liten flicka! :) Jag hoppas att jag får träffa henne och föräldrarna snart, men dom ska väl få komma hem först!

Grillat blir pyttipanna

 
Jag har väl egentligen inget recept för den här pyttipannan. Vi grillade i fredags och vi fick då över rostade rotsaker, kött och grillad majskolv. Igår till middag hackade jag bara allt i mindre bitar och stekte på det! Oftast brukar vi göra hemmagjord pizza när vi får kött över, men jag var sugen på att testa pyttipanna! :) Himla gott må jag säga :)


RSS 2.0