julpyssel

Första veckan på jobbet har varit riktigt bra, jag trivs som fisken i vattnet. :) på måndag är de dags igen, men nu är de helg och jag är ledig! de är skönt att vara hemma i vännäs och få mysa med Samuel! Vi har julpysslat lite idag, vi har satt upp ljusstakar och tomtar så nu är huset julfint. det är bara julgranen som saknas, men jag tror inte att det blir någon i år. vi får åka ner till mamma och pynta hennes istället :)
Imorgon är det första advent och jag och Samuel har tänkt oss ner och kolla på skyltsöndag. sen har vi planerat att bygga ett pepparkakshus, så vi ska köpa pepparkaksdeg, så vi kan bygga och göra några pepparkakor :)
Nu ska jag kolla på Eragon med Samuel, tjing! :)

snart är det advent!

Söndag idag och det är en vecka kvar tills första advent! för mig känns de helt sjuk, jag tror att det är oktober eller något, så jag är lite efter. Jag är taggad på att få julpynta här hemma till helgen. de är mysigt när man får in lite julstämmning i huset :) Jag tror också att det blir glögg hos mamma nästa helg och då är de verkligen nära julen!
Våran familj har i alla år haft en liten tradition på adventsdagarna. min och mina systrars farmor stickade tomtar till oss när vi var små. Varje advent så gömde alltid mamma och pappa våra tomtar och en julklapp någonstans i huset. så när vi hittade våran tomte (alla tre tomtarna ser olika ut. Linns har en grå väst, tinas en brun och min är utan) fick vi öppna en julklapp. Det var ju jätte kul när man var liten, att man fick fyra små julklappar innan julafton. våran mamma är så snäll, så hon brukar fortfarande gömma våra tomtar, kanske inte varje advent men när hon har varsin julklapp åt oss så :)


Julpyntet är från http://www.ellos.se/ och http://www.carlssoninterior.se/.

jobba imorgon!


sitter här med Arthur i knäet. jag har just tagit ett ångbad för ansiktet och nu sitter jag med ansiktsmask. de är sånt som måste göras någon gång då och då, de är ju så skönt efteråt :)

Samuel börjar jobba klockan tre idag, så då ska jag ner på affärn och träffa mamma. jag ska köpa en fotfil, sen ska jag hem till mami och äta middag och ta ett fotbad! :)
Ikväll blir de en tidig kväll hade jag tänkt. jag har inte prata med Samuel när vi ska åka imorgon, men jag känner att jag vill vara utvilad!

trötter

Jag har inte mycket att skriva ikväll. Jag och Samuel var och åt middag hos Kjell-ivan med mamma och Emma. Det var länge sedan vi åt middag tillsamman, så de var trevligt! nu ska jag snart gå och lägga mig, så jag vänjer mig vid att stiga upp tidigt. jag ska nämnligen börja provjobba på måndag! :)


innan jag går måste jag lägga upp den här bilden. är det någon som kan gissa vem de är? :)

lycksele

nu väntar jag på Samuel, sen åker vi till lycksele! tjing


Kyckling med gräddkokt pasta

Pappa var här idag och skulle laga mat. han går ju på kryckor efter att ha slitit av hälsenan så det var nog mest jag som lagade maten. jag gjorde marinaden, kycklingen och pastan och pappa gjorde gräddsåsen :) men de är alltid trevligt att ha sällskap i köket, speciellt av pappa eftersom vi ses så sällan! här kommer iallafall pappas underbara middag! :)


4 port.
500 gram kycklingfilé
2 msk olja
2 tsk senap, gärna stark
2 tsk tomatpuré
10 droppar tabasco
4 klyftor vitlök (igentligen ska de vara 2, men man kan lätt ha 4 klyftor)
1 msk vatten
2 tsk dragon
salt och peppar

300 gram pasta
+ salt

Gräddsåsen:
2 dl milda mini mat
3 klyftor vitlök
2 dl klippt eller hackad persilja

1. Skär kycklingen på längden. Blanda sedan olja, senap, tomatpuré, tabasco, vitlök, dragon, salt och peppar i en skål eller plastpåse. Lägg i kycklingen och låt de marinera i 2 timmar. När kycklingen är färdig marinerad lägg dom i en ungssäker form. Stek kycklingen i ca 15-20 minuter i 225°. Koka pastan efter anvisningen på paketet. Koka ihop grädde, vitlök och persilja i en kastrull. Tillsätt pastan i gräddsåsen och låt de koka tillsammans 2-3 minuter. Servera kycklingen och pastan med en sallad. Vi gjorde en på krispsallad, körsbärstomat, gurka, rädisor och apelsin.

Lussebak!

Då har man bakat lussebullar! :) tyvärr vart dom lite torra, men de är första gången jag bakar lussebullar själv. förut var mamma med så då gjorde hon de mesta, själv kollade på, åt deg och tryckte ner russinen :)
nästa gång jag bakar ska jag inte ha inne dom lika länge, jag måste trycka ner russinen längre ner, så dom fastnar i bullen. bullen jäste så mycket i ugnen så att russinen sticker upp jätte mycket! :) haha! har man bara mjölk eller glögg till blir dom nog riktigt goda! :)



godnatt

Godkväll! ligger i sängen och bloggar, därför att Samuel inte vill sova själv. så jag ska snart kolla på paradise hotel, men eftersom vi inte har sexan måste jag se de på datorn :) imorgon kommer pappa hit och ska sova, så imorgon blir de hans efterlängtade mat! :) jag har massa att göra imorgon känns de som.

detta ska göras imorgon:
¤
gå ner på affärn och handla saffran och jäst.
¤ baka årets första lussebullar! :) (samuel är så sugen, så jag måste baka! fast jag ska inte skylla allt på han, jag vill också ha! :))
¤ träna!
¤ skicka in meritförteckning och personligt brev till ett jobb jag har sökt! :)
¤ tvätta och städa lite!
¤ marinera kycklingen åt pappa.

ps. Arthur ligger på en av tangenterna så de har varit lite svårt att skriva, när han också vill skriva! :)

tråkigt

Igår var de vinter och idag är de höst. jag som tyckte att de var skönt att få lite snö på vägarna och gräsmattan. men nu är de blött och tråkigt ute igen! jag har inte så mycket mer att skriva just nu känner jag. :)

stress

Godmorgon! jag har verkligen vänt på dygnet, eller jag är lat! Jag går och lägger mig vid 1-2 och sover till 11. usch, jag får dåligt samvete! jag har inte tränat i veckan heller!
Ikväll blir de iallafall utgång och jag är stressad över de också. jag har inte gjort något än och kläderna jag ska låna av syrran är hos mamma. så jag måste ner dit och se om jag ens kan ha kläderna och kan jag inte de har jag inget att ha på mig! dom har nämnligen bestämt att man ska ha kläder i färgerna svart, vitt och rött. Jag äger inte ett enda plagg som är rött, inte ens ett par sockar! så min outfit kommer vara helsvart från top till tå och sen blir de ett vitt och rött bälte! :) kommer jag inte in, får jag väl spela lite på charm :)
så nu måste jag försöka fixa mig och sen måste jag gå ner till mamma och kolla kläderna! jag måste också kolla när de går någon buss!

tävling!


Jag är med och tävlar om ett sockersött, handgjort cupcake-halsband! jag älskar ju sötsaker så vad skulle sitta bättre än de här!? :)
Tävlingen hittar du hos http://www.pinkybell.webblogg.se/ och den avslutas måndag den 30 november klockan 20:00!
Var med och tävla du också! :)

tandläkaren

Godmorgon! de vart en sen morgon för mig! jag var så himla trött imorse, så jag var tvungen att ligga kvar i sängen! :) men nu har jag klivigt upp och ätit frukost. Jag ska göra mig i ordning snart, sen ska jag ner till tandläkaren. huvva! de känns som jag varit där varje dag den senaste månaden. så nu hoppas jag att dom fattar nå vettiga beslut, så jag får slut på allt ilande!

Igår fyllde Åsa år, så vi var och åt middag på olles. Det är alltid trevligt att umgås med tjejorna! :) men tyvärr har jag alltid otur när jag ska äta ute. dom missuppfattar alltid vad jag ska beställa, även fast jag inte byter ut något utan beställer en färdig rätt. Igår fick jag pommes istället för bakad potatis, eller jag fick min bakade potatis när jag ätit upp halva fisken. plus att den var smaklös, så det var godare med pommes! och gången innan de fick inte jag och Tess våran klyftpotatis, utan var tvungna att stå och vänta först i säkert 5 minuter innan dom insåg att dom hade glömt den! Det är så typiskt, hädanefter ska man måsta gå in och laga maten själv! jaja, nu ska jag sluta klaga, de är inte deras fel, de är jag som alltid har otur!?

vinter

Söndagar är riktiga slapp-dagar. Jag har bara legat i soffan och tränat idag och mer än så lär de inte bli! :)

Igår kom den första snön, som fortfarande ligger kvar på gräsmattan :) Arthur var lite tveksam till snön, han tycker nog att det bli ganska kallt om tassarna. sen ser han snön som något att leka med, han hoppar fram och tillbaka och attakerar snön :) Dartanjang är smart som lägger sig i traktorskopan för att värma tassarna :)

de har varit dimmigt hela dagen, men de kan vara mysigt de också! :)

maskar är äckliga?

Planerna för kvällen vart inte som dom skulle. de var tänkt att jag skulle in till stan och ha en spa-kväll med tjejorna. men alla kunde inte, så vi sparar de tills alla kan! :) eftersom jag inte har något annat för mig ikväll bestämde jag mig för att göra en ansiktsmask. sen ikväll ska Johnny komma förbi, så vi ska kolla på EMA och slappa. de är typiskt att jag är sugen på godis och de ända godiset jag har är en snickers och jordnötsringar, och vad tror ni johnny är allergisk mot? jo, jordnötter! jag får klara mig med julmust! :)


Föresten jag och Samuel var och köpte en ny tv i torsdags. det vart en 42" Toshiba, mer än så vet jag inget om den :) jag köpte också en hårddisk som jag ska spara alla mina bilder på, utifall datorn skulle paja så jag har kvar dom. jag har också flyttat över alla bilder från våran gammla dator, så jag har suttit länge och kollat igenom bilder från när jag var typ 15 :) haha. de är alltid kul att titta på gamla bilder!

jobb, idol och frukt

Frukt och idol har gjort min kväll. jobbade på ica idag med att göra smörgåstårtor och exotiska plankor. vi gjorde ett misstag och kollade fel datum och gjorde för mycket frukt. så mycket bättre för mig :) de är inte ofta man fläskar på med massa goda frukter, så de satt fint! :) fatet är nästan slut.
Jag är förövrigt riktigt trött ikväll. när man inte jobbat på ett par månader och ska upp klockan halv sex på morgonen och jobba i nio timmar. men nu är jag arbetslös igen så imorgon ska jag sova ut :)
Johnny har också gjort oss sällskap ikväll

helgen i Kiruna

De vart sent igår hos mamma, sen var de tv hela kvällen. men nu är jag redo att skriva om helgen! :)
Fredag: Samuel slutade vid fem, så han kom hem och vi packade bilen. klockan sex var vi på väg uppåt. det är en bit att åka och de är ganska tråkigt för de är mycket skog. men vi tog några stopp för att äta middag, kvällsfika och bensträckare. så det var helt okej, med tanke på vad vi skulle komma till! :) klockan tre var vi framme i Kiruna och hos Paulina och Fredrik. Eftersom vi inte träffats på några veckor satt vi och pratade och hade mysigt. men klockan fem var vi alla trötta så vi gick och la oss! :)
Lördag: Om jag inte minns fel steg vi upp vid 10-11 tiden.
Paulina ville att vi skulle äta lunch på ett café och sedan gå på stan och kolla in affärerna. så vi gjorde oss i ordning så gott vi orkade, sen tog vi en sightseeing. Väl framme på caféet inser vi att de är ju söndag(pga. halloween) så allt är stängt. Vi åker vidare till Coop för att kolla ett café där. Vi hade tur, dom hade öppet! Vi beställde mat, jag tog en pasta carbonara, Paulina en souvas(stavning), de är iallafall renkött. Samuel och Fredrik köpte varsin macka. första intrycket av maten var kattmat!? de såg ut som en sörja och smakade typ likadant. Dom hade kryddat min pasta carbonara med tandorikrydda! vem gör något sånt, vem förstör maten så? Jag lyckades äta några makaroner och lite sås, men de var som sagt ingen höjdare. så när alla var klara åt jag upp Samuels macka som han inte orkade. vad skulle jag göra? jag var ju hungrig! När tjejen ser att jag äter av Samuels mat frågar hon om maten var äcklig. Ja svarade jag, jag tycker inte om tandorikrydda. Hon erbjöd sig att göra en ny, men jag hade ju ätit Samuels macka och var ganska mätt, sen tror jag inte att maten skulle bli så mycket godare om hon gjorde om den, så jag tackade nej. När vi skulle betala maten behövde jag inte betala. tjoho! gratis mat :)
Efter maten gick vi på Coop och handlade mat och lite annat smått och gott! plus att vi fick en liten bonus. Någon hade lagt ett paket med värmeljus på biltaket, så vi tände ljus när vi kom hem! :)
När vi åkte från affären var klockan 2 och solen var på väg ner. Vi åkte därför upp till slalombacken för att fota. det var riktigt fin utsikt där uppifrån! :)




Middag, smördegsinbakad fläskfile med rostade rotsaker och sallad! :)
Klockan började bli middag så vi begav oss hemåt. Vi gjorde oss i ordning och lagade mat. senare på kvällen for vi på scandic/ferrum för att dansa hela natten lång! haha, trodde vi ja! Dj:n var 45-50-årsåldern och spelade 70-80 talsmusik! När åldersgränsen är från 91, varför spelar man då musik från 70-talet? vem vill dansa till de? jag tycker iallafall att det är roligare att dansa när man känner igen låten! men inte nog med att det var gammal musik. han spelade på vinylskivor, så de gick liksom inte att önska musik. för man hittar väl inte musik från 2009 på vinylskivor!? :/ aja, jag och Paulina var iallafall på dansgolvet nästan hela natten ändå. Vi twistade och buggade och dansade 'vanligt' :)
Jag och Paulina trodde också att vi skulle vinna danstävlingen, för att vi dansade hela tiden. och när dj:n skulle avslöja vem som vann, stämde beskrivningen in på mig och Paulina. Så här löd beskrivningen: Två tjejer/jag och Paulina. En har en vit klänning/Jag hade ett långt vitt linne. (sen sprack de!). Den andra tjejen har rutigabyxor. ja, de hade inte Paulina på sig, så de gick inte hela vägen. men vi hade roligt ändå! :)
Efter en lång natt på dansgolvet kunde jag knappt gå länge. mina fötter värkte så fruktansvärt, så vi for och köpte en korv sen for vi hem och sov!

Det är tur man är stadig på handen! Jag och Paulina fotade mycket, men alla bilder ser ut som den sista! :)
Söndag: Vi vaknar vid 9-10 tiden och alla var ganska döda. vi låg i soffan och kollade på tv, pratade och beställde mat. sen låg vi hemma hela dagen, det var ingen som var pigg på att göra så mycket. När vi legat och ugglat hela dagen och magen börja kurra lagade vi mat och sen var vi som döda igen :) vi gjorde alltså ingenting på söndag.
Måndag: Alarmet ringde klockan 6:30, vi steg upp, åt frukost, packade och åkte! usch, de är alltid lika jobbigt att säga hejdå! men vi hade en kanon helg och det kommer mer. Paulina och Fredrik kommer ju ner till jul, så på nyår blir de partaj! :)


lördagen började med den här bilden. Jag låg på en madrass på golvet och Paulina satt i en fotölj övanför mig. Utan någon förvarning börjar Paulina skratta, medans jag berättar om en mardröm jag haft. hon berättar att hon föreställde sig mina ögonbryn som en mustach(stavning?). de slutade med att hon målade dit en näsa och mun. haha! :) man måste verkligen titta på bilden ett tag och tänka sig att de är en mustach, då blir de super kul! :)

middag hos mami

nu har jag laddat upp bilderna från ihelgen. de vart inte så mycket bilder, men jag har tänkt lägga in några :) jag hinner inte göra de nu. Jag ska gå och duscha nu, sen ska vi ner till mamma och äta middag. så jag lägger in bilderna ikväll! :)



RSS 2.0