lunch


Jag var tvungen att ta en paus i mitt bakande. Jag insåg att det fattades grädde och ägg, som jag behöver till en av kakorna. så jag och Samuel var tvungna att gå ner på affärn och handla de och lite annat smått och gott. Så nu har vi åtit lunch, de vart mackor och ett glas Ramlösa mango, den är riktigt god! :) nu innan jag fortsätter med mitt bakande ska jag klippa Samuel! :) tjing

städ, tvätt och bakdag :)

Pappa lånade min kamera till Norge, så jag är tvungen att använda min gamla digitalkamera! :)

Detta är min frukost idag(och dom flesta andra dagar). Fiberhavregrynsgröt med hallonsylt och en kiwi. :) Det ger en bra start på dagen!
Jag slängde nyss in en tvättmaskin, vi måste tvätta lite lakan och handdukar idag. Tvättkorgarna är fulla av sånt just nu. Jag ska också baka idag. Vi har slut på kakor i frysen och Samuel vill ha mer, så jag ska bara några kakor idag hade jag tänkt. Jag uppdaterar väl senare då jag bakat :) tjing

lördag

Hemma igen! att bli bjuden på mat, vin och massa godis är aldrig fel! :) de är alltid trevligt att umgås med familjen!
Jag får se vad jag och Samuel hittar på nu, han håller på att poppa popcorn, så de blir nog film eller tv. Jag såg att de är Sagan om ringen ikväll. jag gillar dom filmerna väldigt mycket, men jag har sett dom så många gånger, så jag kan många repliker utantill. Jag har alla filmerna, plus allt extra material som jag inte lyckats sett än. så jag kanske skulle ta mig en dag eller flera dagar och kolla igenom det :)
popcorn nu! :)

pussel bygget klart!


Det har tagit någon vecka och ett par timmar, men nu är pusslet klart! :) de har varit roligt och jag skulle vilja lägga ett nytt. men nu har vi varit utan duk så länge. man skulle haft en stor skiva, som man kan ta bort från bordet när man byggt klart för dagen och sen ta fram de när man ska bygga igen.
Det är också lite svårt att bygga när Arthur är på bordet och leker med pusselbitarna hela tiden. Imorse när jag skulle bygga hade han tagit bort ett hörn. den lille busen! :)

Nu ska jag kika bloggar sen ska jag duscha. Jag och Samuel ska och käka mat hos mammas karl. skriver sen ikväll! :)

jobb jobb

Haha, såg just en rolig video på Tess blogg! de är en kille som härmar Amandavardet, och han är riktigt bra också! :)

Nu ska jag ta mig en kiwi och en nektarin, sen blir de att missbruka strepsils. Jag vet inte var det är, men jag har fått skit ont i  halsen. De är irriterat och jobbigt, men de är bara att stå ut.
Ska jobba på operan ikväll, så jag hoppas bara att halsen blir bättre, så jag slipper hosta och kraxa framför gästerna. :) de ska bli trevligt att träffa alla igen. de var ett tag sedan sist. Skriver kanske ikväll när jag kommer hem, om de inte blir försent :)

när man har lite att göra

Starship - nothing's gonna stop us now spelas på tv just nu. Samuel lyssnar på någon konstig tv-kanal, med 80-tals musik. men så dåligt är de faktiskt inte, kanske inte min musik genre men :)

Idag har jag jobbat, de vart ett pass på ica. sen har jag och Samuel varit hos mamma och käkat middag. Vi gjorde en älggryta med grönsaker, gelé och potatis till, mycket gott! :) Jag lagar aldrig till grytor själv, så de är alltid gott att komma hem till mamma och äta hennes, dom är alltid då goda! :)


Arthur leker med sin leksak! :)

farmville

Jag är beroende av Farmville Facebook. de är så roligt! :) Samuel började spela de, men eftersom han inte hade någon facebook då och jag hade en som jag aldrig använde. Då gjorde han en farm på min användare, så vart jag tvungen att göra en på hans, så han har fler vänner än mig. de är lite fusk för då kan han bygga mer än mig. men jag raggar vänner och grannar för fullt! :) ska fortsätta nu, jag måste skörda mina hallon och mitt vete :)

arbetslöshet är skönt men jobbigt

Dagarna går så fort nu när man är utan jobb. De är skönt att vara ledig, men då dagarna går fort och man inte hinner med något blir jag stressad. jag kan ju inte vara arbetslös hur länge som helst, man måste ju få in lite pengar! :)
Chefen på operan ringde idag och frågade om jag var redå för höstjobb där och såklart svarade jag att jag var de. så vi får se hur mycket jobb de blir. Jag ska iallafall jobba på fredag, sen är de bara att hoppas att de blir så mycket som möjligt! :)

Övrigt har de inte hänt så mycket idag. jag har städat lite, plockat undan mina kläder som låg spridda över golvet i sovrummet :) Vi har också haft ett snabbt besök av Patrick som hade vägarna förbi Vännäs. :) Nu har jag en över gosig Arthur här, så jag ska mysa med han nu. tjing

en ny vecka

Godmorgon! :) Sitter här nyvaken och funderar på vad jag ska hitta på för roligt idag :) Jag ska iallafall börja med att äta frukost och lägga lite pussel. jag måste bli klar med de nu, Arthur är som galen i pusselbitarna. Han vill ju bara äta upp dom, den lille skorven! :)

Det känns nästan som om man skulle haft barn. Katterna väcker mig på morgonen och vill ha mat, sen vill Arthur busa och mysa, medans Dartanjang är ute och jagar möss och fåglar. Jag få se om jag släpper ut Arthur idag också eller om jag ska vänta tills imorgon. Arthur ligger i mitt knä just nu och leker med snörena på tröjan :) jaja, ska göra mig nå fika nu, tjing

söndagkväll

Jag är rastlös! samuel åkte ner till Johnny för att spela tv-spel och så lämna han mig hemma. eller jag valde att stanna hemma, jag kände inte för att kolla på när dom spelar ishockey. :/ Jag funderar på att kolla någon film, de finns inget på tv just nu. Hade de bara varit måndag hade de varit Big brother, men jag får kika på de imorgon! :)

Nu har jag och Samuel bestämt att våran nya familjemedlem ska få heta Arthur! :) jag vet inte än vad jag ska kalla han, vad har man för smeknamn när man heter Arthur? Artis tänkte jag, men de blir ju som Dartanjangs smekknamn, Dartis :)


Har man en katt, kan man väl lika gärna ha två!?

De tycker iallafall jag, så jag tog hem en katt igår! :) Samuels pappa hade tre kattungar som han ville bli av med, så då passade jag på att ta med mig en liten knatte hem! :)
Han är 12 veckor gammal och hur gosig som helst. Jag trodde att Dartanjnag var gosigast, men Kurry(som katten heter) är hur gosig som helst. Namnet Kurry fick han av den enkla anledningen, att han kurrar hela tiden! man behöver bara kolla på han så börjar han. :) Jag och Samuel funderar på ett namn byte, men vi vet inte vad vi ska döpa han till. med tanke på att vi har haft lite underliga namn på våra katter, så som Dartanjang, Bruce och Greta måste vi ju ha något i samma stil. så vi funderar på om han ska få heta Arthur! :)



Här ligger han och spanar på Dartanjang :)

burträsk here we come

Godmorgon! ska äta lite frukost nu, sen åker jag och Samuel till hans pappas stuga över dagen. så jag skriver nog ikväll igen! :)

The script - The man who can't be moved

röjning

Usch, de känns att hösten är på väg nu! de blåser, är kallt och solen är borta! :/ Jag pappa och Samuel var ute och tog bort massa träd och buskar igår. Allt skulle egentligen varit borta för länge sedan, man pappa har aldrig oskar göra något åt de. men nu när de är jag som bor i huset, är de jag som bestämmer och gammbuskar ska inte vara kvar! :) Resultatet vart bra, de är mycket ljusare och öppnare. Nu väntar vi bara på att komunen ska komma och ta bort massa björkar som står på baksidan. de kommer att bli kanon! :)
   
Här är några bilder från igår! :)

Nu ska jag göra mig i ordning. Jag Samuel och Tina ska åka till Nordmaling och hälsa på Samuels mamma och sen ska vi på Lögdeås modehus. Varken jag eller Tina har varit där någongång, så vi tänkte fara och kolla vad dom har för fina kläder! :) tjing


vardag

Godmorgon! Samuel åkte nyss iväg till stan. Han ska och käka lunch med Fredrik, Johnny och Stefan, eftersom Fredrik och Paulina flyttar till Kiruna på torsdag! Jag kommer aldrig förstå vad dom ska dit upp och göra, men de löser sig alltid! Paulina kommer tillbaka, hah! :)

Så nu är jag ensam hemma och funderar på vad jag ska göra. de finns mycket jag skulle behöva göra. Här är en lista på vad som jag skulle behöva göra:
¤ Plocka undan ute i trädgården och rensa rabatterna - de kändes tråkigt för de blåser ute och solen har gått i moln!
¤ Städa och plocka undan inomhus - de låter roligare, men endå inte så uppiggande!
¤ Kolla vilka bilder jag ska skicka in till extrafilm, så jag får ut dom på fotopapper. (erbjudandet om 40 gratis bilder går ut idag!) - de måste ju göras, men de är ju miljontals bilder!
¤ Ta min joggingrunda! - vilket kändes extremt jobbigt eftersom de blåser så kallt ute!
¤ Bygga klart pusslet - de låter roligt. och de skulle vara bra att få bort de från bordet! ;)
Puh, jag får se vad jag orkar göra. de jag inte hinner med får jag göra till veckan, då vi kommit hem igen! :)

shopping är bra

Då har man gjort en dag på stan! jag tycker att de är ganska skönt att gå på stan själv. man behöver inte gå in i någon affär man egentligen inte vill gå in i, man behöver aldrig vänta på att någon annan ska pröva massa kläder eller dyl. De är nästan bara positivt att gå själv! :) Jag hann iallafall med att äta lunch med Samuel innan han skulle tillbaka och skriva sina prov. så de vart en macka på Catharina´s. dom måste ha dom godaste mackorna i stan, de tycker jag iallafall. :)

 

De vart en sport-bh från Stadium för 199:-, en tröja från Rut m.fl för 150:-, leopard örhängen från Lindex för 49:-, avokadoolja och nagelbandskräm från Kicks för 130:- och 90:-. Bra köp tycker jag, de var saker jag behövde. inte örhängerna kanske, men dom var så fina så de fick bli dom också! :) Tallrikarna är från Lagerhaus, den större gick på 19:-/st och den mindre på 15:-/st. Jag har länge kollat på dom här tallrikarna, men de har aldrig blivigt av. så nu köpte jag två stycken av den större och sex stycken av den mindre. Jag tänkte att jag kunde ha dom som tacofat eller bara uppläggningsfat! :)

Då var de dags för min dagliga joggingtur. Samuel är hos Fredrik och han sa åt mig innan han for, att jag inte fick glöma bort att jogga ikväll. Jag har anlitat Samuel, så jag ska hålla de jag lovat: att motionera varje dag! :) så nu ska jag testa min nya sportbh! :) tjing, trevlig kväll


hallon

Godmorgon! Hallonfil med färska hallon är gott! :)

rubrik

Nu har jag lagt pusslet åt sidan. jag måste kika lite bloggar och ta mig lite juice! :)
Idag har varit hos farmor och plockat massa rödvinbär, svarvinbär och hallon :) jag har tänkt koka saft och gelé. de blir första gången, men jag tror att jag ska klara av de, de låter inte som de ska vara så svårt.

Imorgon ska jag in till stan och shoppa kläder, om ja hittar några. Jag skulle vilja hitta något nytt till dopet på söndag, så vi får se vad jag kommer hem med :) kanske lägger in nå bilder imorgon. tjing


fullt upp

Jag har de jag gör ikväll kan man säga. Jag håller på att lägga pussel, de är 1000 bitar som ska på sin plast. :) Jag måste säga att de är ganska kul att lägga pussel, visserligen kan jag bli lite irriterad och arg när man inte hittar den biten man söker. men annars tycker jag att de är rogivande :)

Efter en timmas läggande har jag nästan fått ihop hela ramen :)

frukt och filmkväll

Godkväll allihopa! :) vilken härligt dag de har varit idag. skönt att sova ut efter allt jobbande, och inse att de inte blir nå mer jobb på ett tag! :)
Idag har jag hunnit med en massa hushållssysslor, som jag inte alltid hunnit med när jag jobbat. Jag har städat hela köket med allt vad de innebär, de tog nästan hela dagen. Jag har tvättat kläder, mattor och dukar, som jag kommer att måste stryka imorgon när dom torkat. jag gillar att stryka :) sen har jag och Samuel varit ute på vår dagliga joggingtur. Jag har ju börjat mitt nya liv, eller ja försöker så gott jag kan iallafall. Mitt nya liv innebär att motionera varje dag, inte äta godis förns på helgen och såklart blogga lite mer! :) Jag började för en vecka sedan och har hållit allt utom bloggandet, men de kommer! :)
nu ska jag äta lite frukt och ev. kolla på Harry Potter och fången från azkaban. Jag köper alla Harry Potter filmerna med aftonbladet :)

trevligt med besök

Samuels syster Linda, hennes sambo Patrik och deras dotter Emma har varit och hälsat på ihelgen. de är alltid trevligt att få besök! :) de är inte allt för ofta dom kommer till oss, de är mest vi som hälsar på dom. de är ganska bra att alla hans systrar bor inom en 3 mils radie så kan man hälsa på alla på samma gång! :)

Imorgon är de sista dagen på jobbet, sen har jag sommarlov på obestämd tid! :) de ska bli skönt att få vara ledig och njuta av sommaren! ska kika på film nu tror jag, tjing


film och brieost

Hej alla! jag har haft mycket för mig på senaste tiden! eller mycket och mycket, jag och Paulina har varit beroende av Donkey kong, så vi har spelat de halva dagarna och hela nätterna, sen har jag ju jobbat! men nu är de min sista vecka, sen har jag sommarlov och de känns skönt! :)
Jag har så mycket att skiva om just nu, men jag tänkte att jag kunde ta ett inlägg och visa alla mina upplevelser som jag varit med om i sommar! :)
nu ska jag kolla på Patrik 1,5, men jag slutar klockan 12 imorgon, så jag ska försöka skriva! :)


RSS 2.0