Västerbottensrisotto

Har just smällt i mig den här goda middagen! :)
4 port.
3 dl arborioris
1 l vatten + ½ dl kyckling- eller grönsaksfond
1 scharlottenlök
1 dl vitt vin
100 g västerbottenost
 
1. Koka upp vatten och fond och låt de stå varmt.
2. Skala och finhacka löken. Fräs ris och lök i smör, tills grynen ser genomskinliga ut.
3. Häll på vinet och låt de koka in.
4. Häll på den varma buljongen lite åt gången. Rör om då och då. Koka tills riset är klart, ca 20-25 minuter.
5. Riv osten fint. Ta av stekpannan från värmen och rör ner osten i risotton.
Servera till kyckling eller lax!

Kommentarer
Postat av: camilla

Lät ju sjukt gott!!

Svar: de var riktigt gott! :)
Julia

2012-09-24 @ 06:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0