Filmjölkslimpa
Idag har jag bakat matbröd. jag gruvade mig lite, för jag gillar inte att knåda deg, det blir alltid fel. men det här var de lättaste brödet jag gjort! ingen jäsning och knappt någon knådning! :) jag har dock inte smakat de än, men jag lägger ut receptet iallafall! :)
1 limpa
1 l rågsikt
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ dl brödsirap
5-6 dl filmjölk
½ msk brödkrydda
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjölsorterna, bikarbonat, bakpulver och krydda.
3. Tillsätt filmjölken och sirapen och blanda ihop till en deg.
4. Lägg i en smord form, ca 1 ½ L.
Grädda ca 1 timme!
1 limpa
1 l rågsikt
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ dl brödsirap
5-6 dl filmjölk
½ msk brödkrydda
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjölsorterna, bikarbonat, bakpulver och krydda.
3. Tillsätt filmjölken och sirapen och blanda ihop till en deg.
4. Lägg i en smord form, ca 1 ½ L.
Grädda ca 1 timme!
Kommentarer
Trackback